Anouk van Laake zal onderdeel uitmaken van de cast van de nieuwe productie van Phantom of the Opera op Westend in Her Majesty’s Theatre in July in London. Anouk speelt in het ensemble en is eerste understudy Christine en zal, net als in de tour, deze rol ook gaan vertolken.

 

Anouk Mila van Laake

Anouk Mila van Laake is een Nederlandse sopraan met een breed repertoire dat varieert van opera tot musical.  Als kind studeerde Anouk aan de Koorschool van Haarlem en speelde ze in de musicals Pinokkio (Studio 100) en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (Stage Entertainment).

Tijdens haar middelbare school volgde ze twee jaar de vooropleiding van Dansacademie Lucia Marthas en deed zij haar voorbereidend jaar Klassiek Muziektheater aan het conservatorium van Tilburg. Na het cum laude behalen van haar gymnasiumdiploma begon ze aan haar studie Klassiek Muziek Theater in Tilburg.  Hier kreeg ze les van onder andere Edward Hoepelman, Marc Krone and Brigitte Odett.

In 2017 studeerde Anouk af met de horror opera Diabolique. Een zelfgeschreven voorstelling gebaseerd op de gelijknamige horrorfilm van Clouzot uit 1955. Datzelfde jaar maakte zij haar musical debuut in de musical Mozart! (Vereinigten Bühnen Wien) in de rol van ‘Alsoysia Weber’. Het jaar daarop tourde ze door West-Europa als soliste met Die Grosse Andrew Lloyd Webber Gala. Op tv is Anouk te zien in drie seizoenen van de Belgische TV-serie Campus 12 als ‘Jamie’. In 2020 maakte Anouk deel uit van de cast van de Engelse tour van The Phantom of the Opera als alternate ‘Christine Daaé’. In 2021 deed Anouk mee aan de zoektocht ‘Op zoek naarMaria’.

Op de website van Anouk vind je meer informatie