Oberon Theaterproducties brengt, als eerste in Nederland, de musical American Idiot naar het theater. Gedurfd, luidruchtig en energiek, dat is American Idiot. Het gelijknamige punkrock album van Greenday uit 2004 stond in alle hitlijsten. Deze wordt nu op het toneel tot leven gebracht op zondag 18 oktober. Met een jonge, getalenteerde cast en nummers die de zaal uitdreunen (live gespeeld door een geweldige band), zal American Idiot het publiek omverblazen.

Het verhaal van American Idiot

American Idiot gaat over een jonge anti-held, Johnny, de ‘Jesus van de buitenwijk’ zoals hij zichzelf noemt. Samen met zijn twee vrienden, Will en Tunny, zoekt hij naar een leven voorbij het saaie, zieldodende bestaan van de buitenwijk. Johnny vertrekt naar de grote stad en wordt verliefd op ‘Hoeheetzenou’, een onweerstaanbare en onvoorspelbare jonge vrouw. Tegelijkertijd vindt hij zijn heil in harddrugs. Tunny vindt zijn roeping in het leger, maar raakt fysiek als mentaal beschadigd tijdens een missie. Ondertussen blijft Will thuis achter met zijn zwangere vriendin. Hij raakt depressief, moedeloos en lijkt niet meer in staat te zijn om van zijn bank af te komen. Elk van de vrienden moet zijn balans zien te vinden tussen razernij en liefde; een conflict dat een hele generatie definieert.

Gebracht door Oberon Theaterproducties

Oberon Theaterproducties uit Alkmaar bestaat dit jaar 50 jaar, en speelt als eerste in Nederland de musical American Idiot. 27 jonge getalenteerde mensen, in de leeftijd van 14 tot 21 jaar zullen samen met een vijfkoppige band deze geweldige musical spelen. De regie is van Jos Meijer, de choreografie is van Babbe van Kraaij, zij hebben ook de vertaling verzorgd. De muzikale leiding is in handen van Simone Dekker.

Kaarten

De musical ‘American Idiot’ is  op 18 oktober om 14u en 20u in de grote zaal van Theater de Vest. Kaarten (€ 21,-/€ 17,50) zijn te verkrijgen via www.oberontheater.nl.