Vandaag waren wij bij de eerste bijeenkomst van de gehele cast, creatives en crew van de musical ‘A kind of Odyssey’ geschreven door Job Greuter die ook de hoofdrol speelt in deze musical.

Wij mochten diverse voorstellingen, waarin Job speelde, tijdens zijn studie bezoeken. Tijdens zijn afstuderen waren wij zwaar onder de indruk van de eerste uitvoering van ‘A kind of Odyssey’ waaraan Job bij Musicalmakers verder is gaan werken. Job zijn werk is vernieuwend en zal veel mensen aanspreken. Job gaat niet alleen op zoek naar vernieuwing in de vorm, musical, maar ook op zoek naar het verhaal en de vorm waarin hij het verhaal wil vertellen.

Wij spraken met Job en zijn medespelers Jip Bartels, Lucas Schilperoort en Matthijs Rijsdijk onder het toeziend oog van regisseur Lisse Knaapen.

Voor ons gesprek  zongen Job, Jip, Lucas en Matthijs twee nummers uit de musical in de repetitieruimte, terwijl techniek en creatives aan het werk waren in de theaterzaal, die helemaal voor deze voorstelling wordt ingericht.

A kind of Odyssey

X is zijn kern verloren. Hij weet niet zo goed wat zijn kern is, maar hij weet wel dat hij hem kwijt is, en nodig heeft. Zonder het door te hebben staat hij aan het begin van een epische zoektocht naar zijn identiteit. Maar hoe harder X zoekt, hoe verder hij van zijn kern verwijderd lijkt te raken. Vreemde figuren vol slechte adviezen zorgen ervoor dat hij verdwaalt, en steeds verder verwijderd raakt van wie hij ooit was. X probeert zich staande te houden: maar hoe moet je eigenlijk iets zoeken waarvan je niet weet wat het is?  A kind of Odyssey is een nieuwe moderne musical, geschreven, gecomponeerd en gespeeld door Job Greuter. Onder begeleiding van zeven muzikanten en drie medespelers neemt Job ons mee op een reis door zijn fantasie, geïnspireerd op het werk van zijn muzikale voorbeelden.

Job Greuter

Job Greuter is onderdeel van DeLaMar-partner MusicalMakers: een ontwikkelhuis voor de nieuwe Nederlandse musical. Hier krijgen nieuwe makers en jonge talenten de tijd en de vrijheid om te experimenteren met originele verhalen en vernieuwende vormen binnen het genre.

Job Greuter rondde zowel de studie muziektheater als klassieke muziek (cello) af aan Codarts Rotterdam. Sindsdien is hij werkzaam als performer (spel, zang, piano en cello) en maker (schrijver en componist) bij diverse muziektheaterproducties door het hele land. Zo speelde hij o.a. in A little night music (Nederlandse Reisopera), Falsettos (Opus One), List, Shaffy & Piaf (De Graaf & Cornelissen) en Eine nacht in Venedig (Toneelschuur Producties) en schreef hij muziek voor producties van o.a. stichting Nanoek en schouwburg Kunstmin. 

Voorr meer informatie en het bestellen van kaarten klik je hier