De landelijke tour van Shrek De Musical is in volle gang met René van Kooten in de rol van de geliefde oger. Vanaf januari 2025 zal daar verandering in komen en zal René het moeras verruilen voor een rol waar hij al langer van droomde, namelijk de rol van Rob de Nijs in de voorstelling Malle Babbe geproduceerd door MediaLane. Zijn vertrek uit Shrek De Musical betekent dat het stokje voor de rol van Shrek wordt overgenomen. Van Hoorne Studios maakt bekend dat hiervoor twee acteurs zijn gecast. Zo keert William Spaaij, na de rol in 2012 al gespeeld te hebben in de productie van Albert Verlinde, terug in de rol van de oger en zal de rol daarnaast ook gespeeld gaan worden door het veelbelovende talent Sem van der Hijden.

Met deze aankondiging gaat de ervaren musicalacteur, William Spaaij, een druk musicaljaar tegemoet. Momenteel is hij nog te zien in Jesus Christ Superstar en eerder werd al aangekondigd dat hij aan zal sluiten bij de cast van Elizabeth. Tussen deze twee producties in zet hij het groene masker op en zal hij wederom te zien zijn in de rol van Shrek. In 2012 speelde William namelijk ook al de rol van de geliefde oger tijdens de succesvolle productie van Albert Verlinde Entertainment. William noemde de rol destijds een van de meest uitdagende uit zijn carrière, maar is enthousiast om opnieuw het groene masker op te zetten. William zal van december 2024 t/m februari 2025 verschillende keren te zien zijn als Shrek. “Het is bijzonder om op een punt in mijn carrière te komen waar ik terugkeer naar producties waarin ik eerder heb gestaan. Na Grease vorig jaar, mag ik nu, 12 jaar later, opnieuw in de huid van Shrek kruipen. Ik kijk er enorm naar uit om deze iconische, komische maar fysiek uitdagende rol opnieuw te vertolken. Met de ervaring die ik sindsdien heb opgedaan, zie ik het als een fantastische kans om Shrek op een nog diepere manier tot leven te brengen. Een uitdaging die ik met volle overtuiging en enthousiasme aangrijp.”, aldus William Spaaij.

Na William neemt jong talent Sem van der Hijden het stokje van hem over. Sem heeft de afgelopen jaren de harten van het Nederlandse publiek veroverd in producties als Dagboek van een Herdershond en Les Misérables, waarin hij ook samenwerkte met René van Kooten. René spreekt vol lof over zijn opvolger: “Ik mocht eerder al met Sem werken in Les Misérables en nu ook in Shrek De Musical. Hij is zonder twijfel een van de grootste nieuwe musicaltalenten van dit moment. Met zijn prachtige stem weet hij iedereen omver te blazen, en ik weet zeker dat hij de rol van Shrek fantastisch gaat vertolken.” Sem zelf kijkt ernaar uit om voor het eerst een hoofdrol te gaan spelen: “Ik ben Van Hoorne Studios dankbaar voor deze kans. Het zijn grote schoenen om te vullen, maar ik heb er enorm veel zin in! Ik genoot vroeger al van de films van Shrek en nu geniet ik iedere week met een hele fijne groep van de musical. Hopelijk kunnen wij dit plezier overbrengen op het publiek en eenieder met een lach op hun gezicht naar huis laten gaan!”, aldus Sem van der Hijden

Naast Nederland zal Shrek De Musical in de zomer van 2025 ook in België te zien zijn. Daar zal de rol van Shrek gespeeld worden door de Vlaamse acteur Michiel de Meyer. Michiel is een bekende Vlaamse musicalacteur en heeft al vele producties op zijn naam staan. Zo was hij afgelopen theaterseizoen nog te zien als Wolf Willy in de Studio 100 productie De Drie Biggetjes samen met K3.

Shrek De Musical zal op 20 oktober in première gaan in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam en is tussen nu en 22 juni 2025 te zien in grote theaters door heel Nederland en België. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.shreknederland.nl.