Zojuist is in het tv-programma Tijd voor Max bekend gemaakt dat René van Kooten de rol van Rob de Nijs zal gaan vertolken in de musical Malle Babbe. De muziek en rijke carrière van Rob de Nijs komen tot leven in de gloednieuwe musical Malle Babbe. Het laatste project van Rob de Nijs, in samenwerking met Joop van den Ende. Op meeslepende wijze komen alle hoogte- en dieptepunten van zijn indrukwekkende artiestenbestaan en ontelbare affaires voorbij. Een avond vol herkenbaarheid, verrassingen én al zijn grote hits.

De musical over het leven van Rob de Nijs heeft op dit moment al meer dan 90.000 kaarten verkocht, ruim vier maanden voor de première op zondag 9 februari. Wegens de grote vraag naar kaarten in het hele land wordt de tournee verlengd en zijn er extra voorstellingen in het najaar van 2025 toegevoegd. Eerder werd al bekend dat Lottie Hellingman en Maartje van de Wetering de rol van Jet de Nijs afwisselend spelen. 

Malle Babbe

De musical is gebaseerd op een waargebeurd en bepalend moment in Rob’s leven, waarin hij zweeft tussen droom en werkelijkheid. Door de ziekte van Parkinson is hij intussen tot weinig in staat. Om hem op te vrolijken neemt Jet hem mee terug naar zijn jongere jaren en stappen ze samen in het Circus van zijn Geheugen. Vergezeld door bekende personages als Jan Klaassen de trompetter, Zuster Ursula en Malle Babbe herbeleven ze hoogte- en dieptepunten uit zijn rijke en spraakmakende carrière. het winnen van zijn eerste talentenjacht, een optreden in Voor De Vuist Weg bij Willem Duys, de eerste hit ‘Ritme van de regen’, het grote succes van ‘Banger hart’ en nog veel meer.

Na een grondig auditieproces waren er nog twee personen in de running voor de felbegeerde titelrol. Zij worden de komende maanden intensief begeleid middels workshops, lezingen en coaching sessies. Met als doel om niet zozeer een dubbelganger te vinden maar een acteur die de vereiste combinatie van zang- en acteertalent heeft om de unieke persoonlijkheid en klank van Rob de Nijs recht te kunnen doen. 

René van Kooten

Momenteel is René te zien als Oger in de musical Shrek van Van Hoorne Studios. René heeft een indrukwekkende carrière met vele hoofdrollen in musicals als Les Misérables (Jean Valjean) en Evita (Che). Voor deze rollen ontving hij een Musical Award voor Beste Mannelijke hoofdrol. Daarnaast speelde hij in musicals waaronder Miss Saigon, Aida, Elisabeth, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen mijnheer?, Hair, Beauty and the Beast, Next to Normal, Aspects of Love, Jersey Boys, Kiss of the Spider Woman, Sweeney Todd, Titanic en vorig seizoen in Mamma Mia!. René was ook in het theater te zien met een succesvolle Meatloaf tour en met zijn eigen programma Op zoek naar René. Hij heeft o.a. opgetreden met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Metropole Orkest. In juni 2024 stond hij in de Ziggo Dome tijdens The Best of Musicals. Op tv was René te zien als Jezus in The Passion (2013) en in Beste Zangers(2013). Hij heeft regelmatig opgetreden bij Tijd voor Max waaronder Koningsdag 2023 en Veteranen Dag 2024 en René zat achter het masker van de farao in het RTL 4 programma The Masked Singer (2021). René speelt met zijn band Shifting Daylight door heel Nederland. Ze laten zich inspireren door uiteenlopende bands van The Eagles tot Bon Iver. 

Kijk voor meer informatie op https://www.mallebabbemusical.nl/