Wie zondagavond 25 augustus “Musical awards – the kick off” heeft gekeken, wist het misschien al, maar Shrek de musical komt terug naar Nederland! Vandaag was de officiële start van de repetities, met natuurlijk het traditiegetrouwe aansnijden-van-de-taart-moment.

Shrek, een mega-populaire Dreamworks-animatiefilm uit 2001, is al eerder op de bühne te zien geweest in meerdere landen, waaronder Nederland. Allemaal met evenveel succes ontvangen. Dit kán komen door de vrolijke, grappige, maar vooral liefdevolle karakters die het stuk met zich meebrengt.

De musical zit boordevol met humor voor het hele gezin. Waar gaat de musical over? Nou;

Shrek, het verhaal

In een moeras ver weg van de bewoonde wereld leeft Shrek, een Oger die zijn rust waardeert. Zijn vredige leven wordt verstoord wanneer Heer Farquaad alle sprookjesfiguren uit zijn rijk verbant en ze rechtstreeks naar het moeras van Shrek stuurt. Vastbesloten om zijn moeras weer voor zichzelf te krijgen, gaat Shrek verhaal halen. Tegen zijn zin in wordt hij vergezeld door Ezel, die van alles blijkt te kunnen behalve zijn mond houden.

Terwijl Shrek en Ezel op pad zijn, heeft Heer Farquaad zijn oog laten vallen op prinses Fiona. Zij zit gevangen in een toren bewaakt door een vuurspuwende draak. De twee sluiten een deal: Heer Farquaad geeft Shrek het moeras terug, als Shrek prinses Fiona voor hem gaat redden. Shrek, niet bepaald het type held, gaat akkoord en begint aan een avontuur vol humor en onverwachte wendingen, samen met de praatgrage Ezel…

Een speciale familie-editie

Wat deze versie éxtra speciaal maakt, is dat Van Hoorne Studios de musical in samenwerking met Dreamworks heeft aangepast, zodat het in 90 minuten gespeeld kan worden. Dit om óók de allerkleinsten van het mega-mooie verhaal te kunnen laten genieten! Dit haalt niet weg dat er ook genoeg te zien en te beleven is voor de volwassen musical-liefhebbers. Kortom, genieten met de hele familie!

Michael van Hoorne lichtte vooraf toe dat het doel met deze voorstelling is om iedereen te laten genieten van deze show. Ze willen graag de cultuur-, en theaterliefhebber van de toekomst binnenhalen. Hoe breder de groep is, hoe mooier.

Onder regie van Bas Groenenberg wordt het stuk een nieuw leven in geblazen. Zelf ziet hij het theatervak als een manier om de kijker even in een andere wereld mee te nemen. Dit doet hij door kijkers aan het lachen te maken, door te ontroeren, maar vooral door ze even met hun gedachten in een totaal nieuwe realiteit te brengen.

De cast

In deze musical spelen hele grote namen mee. René van Kooten, iemand die al sinds 1997 in de grootste producties mee mag spelen, speelt de rol van Shrek. Hij hoopt dat hij met deze rol een lach op ieders gezicht van jong tot oud kan toveren en verwacht dat dit zeker in de scènes met Ezel en Fiona bereikt zal worden.

Prinses Fiona wordt gespeeld door Linda Verstraten. Zij hoopt dat de voorstelling mensen een goed gevoel geeft. Zij vindt dat het verhaal ook heel erg gaat over jezelf zijn en jezelf en de ander accepteren. Zij wil in deze musical graag de waarde van liefde en vriendschap in het leven overbrengen naar het publiek.

De rol van Ezel wordt vertolkt door Qshans Thode. Hij hoopt mensen te inspireren en een gelukkig gevoel te geven, zeker in de wereld van nu. Hij hoopt dat het publiek het gevoel ervaart dat alles altijd goed komt.

Darren van der Lek, ook wel ‘heer Farquaad’ in de musical, voegt eraan toe dat niet alleen de allerkleinste kan genieten, maar de oudere generatie vooral nostalgische gevoelens zal beleven. Omdat de musical trouw blijft aan de intentie van het verhaal en bekende scènes terug zullen komen, zal er veel herkenning zijn bij het publiek die het verhaal al kent van de eerdere musical en de films.

Buiten de hierboven genoemde rollen komen er nog véél meer bekende sprookjesfiguren langs, zoals Pinokkio, Peter Pan, Doornroosje en de drie biggetjes. Een ware fantasiewereld wordt op de planken tot leven gewekt, met fantastische kostuums en decors.

Toitoitoi!

De spelers hebben nog 4 weken om de voorstelling in te studeren, voordat de première op de stoep staat. Is best kort, maar als je bedenkt dat ze voor het optreden van “Musical awards the kick-off” 1 repetitie hebben gehad voor zo een geweldig optreden, moet dat helemaal goed komen. We hebben er het volste vertrouwen in dat dít team met cast en creatives een hele fijne, warme en vooral grappige musical zal maken, leuk om te zien met de hele familie.

Kaarten zijn te bestellen via Shrek de Musical | Van Hoorne Studios

Foto’s en verslag: Eline van den Vonder