Het betoverende kerstspektakel ‘Kerstmagie’, georganiseerd door productiehuis Historaliavan prins Simon de Merode, strijkt in december 2022 opnieuw neer in 7 kastelen in Vlaanderen. In de provincies Antwerpen (Aartselaar en Westerlo), Limburg (Sint-Truiden), Oost-Vlaanderen (Laarne), West-Vlaanderen (Wijnendale en Vlamertinge) en Vlaams-Brabant (Huldenberg), openen de kastelen vanaf 3 t.e.m. 23 december 2022 de poorten voor deze magische en interactieve theaterwandeling. De kastelen worden omgetoverd tot oogverblindende kerstpaleizen die je onderdompelen in een wondere wereld voorbij jouw verbeelding. Jong en oud kunnen zich tijdens deze editie helemaal laten meeslepen in ‘Kerstmagie op zijn kop!’, een gloednieuw, spannend verhaal van de hand van regisseur Luc Stevens.
Na een zeer geslaagde eerste editie vorig jaar van la ‘Magie de Noël’ in de kastelen van Gembloux (Namen) en Soignies (Henegouwen), zal de Franstalige versie van dit sprookjesachtige spektakel dit jaar ook voor het eerst te zien zijn in de provincie Luxemburg. Het kasteel van Deulin (Hotton) vormt daar het prachtige nieuwe decor.
Interactief en mét live acteurs!
Kerstmagie’ werd vorig jaar, door de gekende omstandigheden, omgevormd van een theaterwandeling met live acteurs, naar een spannende, volledig audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin. Dit jaar wordt er een combinatie van beide felgesmaakte recepten geserveerd, want niet alleen keren de live acteurs (en zelfs dansers) terug, na de interactieve en spectaculaire theaterwandeling kan er ook weerop de foto gegaan worden met de enige echte Kerstman!
Tijdens je reis doorheen één van de 10 kastelen, kom je in een spannend avontuur terecht. Fantastische lichteffecten, prachtige muziek en een gloednieuw verhaal zullen jou de weg tonen doorheen een sprookjesachtig kerstkasteel. Maar let op: Niets is wat het lijkt. De magie van Kerstmis staat dit jaar, meer dan ooit, op het punt om te verdwijnen. Wie kan Kerstmis nog redden voor het te laat is?
‘Kerstmagie’ is de ideale, ontspannende familie-uitstap om helemaal in de kerstsfeer te komen en bovendien een unieke kans om prachtig Vlaams erfgoed van binnen te bewonderen. Tickets voor deze ultieme en betoverende kerstbeleving kosten €15,95 p.p. op weekdagen, €17,95 op vrijdag, zaterdag en zondag, en zijn gratis voor kinderen onder de 5 jaar.
Wil jij ook graag een droomreis van een klein uurtje maken in één van de 10 kastelen? Bestel dan nu je tickets via www.kerstmagie.be
Nieuw verhaal
In de kastelen staat ‘Kerstmagie op zijn kop!’, een meeslepend en spannend verhaal geschreven door regisseur Luc Stevens.
Wat gebeurt er toch allemaal op het kasteel? Elfen zijn volop bezig met allerhande dure schilderijen en meubels uit het kasteel te halen. Ze verkopen ze aan de hoogste bieder, maar mag dit zomaar?
Professor Snoeperbol wil het leven van de elfen makkelijker maken met een hypermoderne machine, maar is dat wel een goed idee? En wat zijn Wikkie, Wakkie en Wokkie toch van plan? En hoe zit het met de magie van het warmste moment van het jaar?
Kerstavond nadert, maar er is duidelijk iets grondig mis. Help jij het mysterie mee oplossen?
Praktische info ‘Kerstmagie’ / ‘Magie de Noël’
Vanaf 3 t.e.m. 23 december 2022
Vlaams-Brabant: Kasteel van Huldenberg (Overijse)
Limburg: Kasteel van Duras (Sint-Truiden)
West-Vlaanderen: Kasteel du Parc (Vlamertinge) – Kasteel van Wijnendale (Torhout)
Oost-Vlaanderen: Slot van Laarne
Antwerpen: Kasteel van Cleydael (Aartselaar), Kasteel de Merode (Westerlo)
Henegouwen: Château de Louvignies (Soignies, Franstalige versie)
Namen: Corroy-le-Château (Gembloux, Franstalige versie)
Luxemburg: Château de Deulin (Hotton, Franstalige versie)
Tour: Per kwartier beginnen er max. 24 personen aan hun tocht doorheen het kasteel. Een tour duurt ongeveer 50min. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.
Prijs: 15,95 euro p.p. op weekdagen, 17,95 euro p.p. op vrij-, zater- en zondagen, kinderen onder de 5 jaar gratis.
Tickets en info via www.kerstmagie.be
Prins Simon de Merode / Historalia
Prins Simon de Merode (40 jaar) behoort, met een stamboom die 27 generaties teruggaat, tot de oudste adel van ons land. Toch loopt hij allerminst te koop met zijn afkomst, sterker nog, op zijn LinkedIn noemt hij zich ‘Executive producer’ en hij omschrijft zichzelf graag als ‘CEO van een 600 jaar oude start-up’. Simon de Merode is een volbloed ondernemer en oprichter/drijvende kracht achter Historalia. Met Historalia organiseert hij al enkele jaren adembenemende historische spektakelstukken in openlucht en betoverende musicals in prachtige kastelen. Met ‘Marie-Antoinette’, ‘Albert 1’, ‘Rubens’, ‘1830’ en ‘Kerstmagie’, maakte Historalia naam en faam als kwalitatieve producent voor een breed publiek. Dat de producties van Historalia op de waardering van pers en publiek kunnen rekenen, doet de prins-ondernemer uiteraard veel plezier, maar het succes van deze evenementen is ook broodnodig om de enorme restauratie- en onderhoudskosten van de kastelen waar ze opgevoerd worden te financieren.