Soldaat van Oranje – De Musical ging op 30 oktober 2010 in première. Vandaag werd de 3,5 miljoenste bezoeker in het zonnetje gezet en was de onthulling van een speciaal kunstwerk. Het feit dat Soldaat van Oranje zoveel bezoekers heeft aangetrokken, toont aan dat het publiek het enorm waardeert.

Ter herinnering hieraan onthulde de 3,5 miljoenste bezoeker samen met kunstenaar Streetart Frankey een bijzonder kunstwerk dat sinds vandaag een plek heeft gekregen op de grote V buiten op het theater.  Frankey: “Soldaat van Oranje, een voorstelling die in mijn ogen draait om de thema’s geloof, hoop en liefde. Geloof en hoop komen mooi samen in een vredesduif. Voor liefde bestaat ook een wereldwijd bekend symbool: het hartje. Combineer je die beiden, krijg je de Soldaat van Oranje DuiV.”

Soldaat van Oranje

“Soldaat van Oranje” is een indrukwekkende theatervoorstelling die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, een Nederlandse verzetsheld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het stuk is een mix van drama, actie en romantiek, met een sterke nadruk op het belang van vriendschap, loyaliteit en moed.

De productie staat bekend om zijn spectaculaire decors en innovatieve technische hoogstandjes. Het gebruik van een draaiend podium en verschillende sets zorgt voor een dynamische en boeiende ervaring. Daarnaast wordt het publiek meegenomen in de tijd met behulp van indrukwekkende geluids- en lichteffecten.

 

Ook de 24e cast van “Soldaat van Oranje” is uitstekend. De acteurs weten de emoties van hun personages goed over te brengen en hebben een sterke chemie op het podium. Het is leuk om te zien hoe elke cast het script toch weer iets aanpast waardoor de voorstelling verfrissend blijft. Het verhaal van “Soldaat van Oranje” is historisch accuraat. Het stuk belicht niet alleen de oorlog zelf, maar ook de dilemma’s en keuzes waar mensen tijdens die periode voor stonden. Dit draagt bij aan een diepgaandere beleving van het verhaal.

Al met al is “Soldaat van Oranje” een absolute aanrader voor liefhebbers van theater en geschiedenis. Het is een indrukwekkende productie met sterke acteerprestaties, prachtige decors en een meeslepend verhaal.

Kijk voor meer informatie op www.SoldaatvanOranje.nl