Vanavond was de 1e try-out van De Rocky Horror Show en het dak ging eraf in Nieuwegein.

Rocky Horror Show

De Rocky Horror Show is een wereldwijd fenomeen en genomineerd voor vijf Tony Awards. In deze waanzinnige cultmusical raakt het pas verloofde stel Brad en Janet verzeild in de wereld van de bizarre dokter Frank-N-Furter, zijn gespierde blonde supercreatie Rocky, zijn dienaar Riff-Raff en diens zuster Magenta. De stormachtige avond ontaardt in een regelrechte libidotest waarbij de seksuele escapades van Frank-N-Furter, Brad, Janet en Rocky vele grenzen doen vervagen. ‘Don’t dream it, be it’.

 

De eerste musical uit de jaren zestig die toen al stond voor diversiteit en het aandurfde vrije seksualiteit uit te beelden. De show is een hysterische parodie op de klassieke science fiction- en B-horrorfilms en kent een lange traditie van interactie met het publiek, zoals met de wereldvermaarde cult-hit ‘The Time Warp’. Een show waarbij iedereen mee mag doen en alles weer een keer mag!

Deze ‘Nederlandse’ versie, vertaald door Jeremy Baker, is meertalig. Zo zijn nummers als ‘Let’s Do The Time Warp Again’, ‘Coming Home’ en ‘Hot Patootie’ geheel in het Engels en andere nummers deels in het Engels. Ook in de dialogen wordt met taal gespeeld.

De hoofdrol is voor Sven Ratzke; een unieke artiest en personality, bejubeld om zijn eigen programma’s zoals ‘Homme Fatale’ en ‘Where are we now’ (met muziek van David Bowie). Producties die ook internationaal zeer succesvol waren. Naast Sven Ratzke ook met musical-vedette Ellen Pieters en de jonge talenten Esmée Dekker en Samir Hassan in deze rock musical.

Volgende week doen we verslag van de première. 

Kijk voor meer informatie of kaarten op https://www.degraafencornelissen.nl/production/rocky-horror-de-musical/