14 het theaterspektakel over Johan Cruijff heeft vanavond de diamanten VVTP-award in ontvangst mogen nemen. Deze award werd tijdens de live uitzending van Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1 uitgereikt aan schrijver/regisseur Tom de Ket en producent Wolter Lommerde omdat er al meer dan 150.000 kaarten zijn verkocht voor 14. Het indrukwekkende eerbetoon aan Johan Cruijff, zijn leven én zijn carrière, is in ieder geval nog t/m 25 juni te zien in het AFAS Theater in Leusden.

Direct na het uitreiken van de award zijn Tom de Ket en Wolter Lommerde doorgereden naar het AFAS Theater in Leusden om de Award de overhandigen aan de cast en crew na het spelen van de voorstelling. Het heugelijke nieuws is daar goed gevierd!

Producent Wolter Lommerde is bijzonder gelukkig met de award: “We trekken veel publiek, omdat we met dit onderwerp een heel brede doelgroep aantrekken. Niet alleen de reguliere theaterbezoekers, maar ook liefhebbers van sport en sportgeschiedenis. Het is echt een voorstelling voor mannen én vrouwen en we zien dat de show verschillende generaties aanspreekt: ouders nemen hun kinderen mee en kinderen hun ouders voor een heel bijzonder avondje Cruijff.” 

“Daarnaast is ook het gloednieuwe AFAS Theater een belangrijke factor in het succes: gebleken. Het gebouw is een belevenis op zich en de bezoekers worden in de watten gelegd met gratis parkeren, garderobekluisjes en een drankje bij ontvangst en in de pauze. De samenwerking met AFAS was voor ons een uitgelezen kans om zonder concessies deze originele en eigenwijze show te ontwikkelen, maar ook hebben we nu gezamenlijk een nieuwe norm in gastvrijheid kunnen neerzetten.” Aldus de producent.

Over de Diamanten Ticket Award

Branchevereniging VVTP (Vereniging voor Vrije Theater Producenten) heeft onlangs drie Awards voor de theaterindustrie in het leven geroepen. Naast de Diamanten Ticket Award (voor meer dan 125.000 tickets) zijn er ook de Gouden en de Platina Ticket Awards voor respectievelijk 25.000 en 50.000 verkochte kaarten. 

Na het winnen van de award voor Beste Originele Nederlandse Productie en het spelen van de 250ste voorstelling afgelopen maand is dit de zoveelste mijlpaal voor deze bijzondere productie waarbij het publiek een uniek inkijkje krijgt in het leven van een van de grootste voetballers aller tijden.

Over 14 het theaterspektakel over Johan Cruijff

Johan Cruijff, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, groeit uit tot een wereldster. Zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven én het overlijden van zijn vader, maakten hem tot wie hij was. Het is een aangrijpend verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Met zang, spoken word, dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijff’s leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar da’s logisch. Want je gaat het immers pas zien als je het doorhebt.’ Kortom een magistraal en onvergetelijk avondje Cruijff vol humor, nostalgie en ontroering.

Algemene informatie

14 het theaterspektakel over Johan Cruijff is in ieder geval nog t/m 25 juni te zien van woensdag t/m zaterdag in het AFAS Theater in Leusden. Voor kaartverkoop en meer informatie:www.14theaterspektakel.nl