Je bent tiener, je kleedt je net even anders dan de andere kinderen op school en dan verhuis je naar een andere plek met een nieuwe school. Dat overkwam Coco. Coco leeft voor mode, ze heeft haar eigen plakboek en inspiratiewanden op haar kamer vol met fashion ideeën. Met haar samengestelde creatie van vintage kleding loopt Coco met een redelijke dosis zelfvertrouwen het schoolplein op voor haar eerste schooldag. Niets aan de hand zou je denken, maar wat nu als er een modepolitie rondloopt op jouw nieuwe school die hebben bepaalt dat de fashion kleur grijs is en jij alleen maar kleur draagt, veel kleur. Dan noemt men je ineens Coco de Clown…..

Om niet op te vallen, trekt Coco haar grijze kleding uit de kast en gaat opnieuw naar school, maar echt zichzelf voelen doet zij zich niet. Haar vriendin Alicia, van een vintage kleding winkeltje waar Coco werkt, adviseert Coco om te gaan vloggen over haar kledingstijl. Maar hoe kan je nu gaan vloggen als de modepolitie je op de hielen zit. Natuurlijk, door je voor te doen als iemand anders. Coco kruipt in de huid van de ‘Style Tiger’ en zet de mooiste creaties online. Al snel is zij een grote hit op school en wil iedereen weten wie de Style tiger is, maar durft Coco zich ook daadwerkelijk te onthullen? En wat als Bruno, die leuke jongen van school erachter komt, ziet hij haar dan nog wel staan?

Het verhaal van Coco is een herkenbaar verhaal, want welke tiener heeft zich niet onzeker gevoeld op de middelbare school? Je anders voordoen dan je bent om niet gepest te worden. Je anders kleden om maar niet teveel op te vallen of juist op te vallen, maar dan op de ‘goede’ manier. Om het verhaal van Coco te vertellen heeft Morssinkhof Terra Theaterproducties het serieuze verhaal in een luchtig en speels jasje omgetoverd. Hierdoor is de musical voor elke leeftijd begrijpelijk en zelfs aan te raden om te gaan kijken, want pesten is not done!

De hoofdrol van Coco wordt gespeeld door Claudia de Kanne, ook wel bekend uit de televisieserie Spangas. Claudia speelt haar theaterdebuut in 100% Coco. Claudia is perfect gecast voor de rol van Coco. Ze is integer, lief, kleurrijk en heeft een fijne dosis humor, precies Coco. Ze neemt je mee in het verhaal van Coco waarin ze uitgroeit van een onzeker meisje naar iemand vol zelfvertrouwen. Haar speelsheid, soms onbeholpenheid en humor zetten een 100% Coco neer.

Het is een kleine cast, want naast Claudia staan er twee andere spelers op het toneel die meerdere rollen voor hun rekening nemen, namelijk Suzanna Pleiter en David van Dam. Het is fantastisch om te zien hoe beiden van de ene rol in de andere stappen met alleen kleine aanpassingen in decor en kleding. Suzanna is een talent in de dop, wat een prachtige stem heeft deze dame. Van haar rol als Coco Chanel, eigenaresse van de vintage winkel Alicia tot onder andere Amanda van de modepolitie. Ze zet ze allemaal neer in een handomdraai, met verschillende stemmetjes, Franse accenten en een heerlijke dosis humor. Erg fijn om naar te kijken! Ik ben dan ook benieuwd waar we Suzanne straks nog meer mogen terugzien in de musicalwereld.

David van Dam doet zeker niet onder voor de dames, hij mag er zelfs eentje spelen, namelijk Holly van de modepolitie. In deze rol maakt hij het publiek meerdere keren aan het lachen en speelt die rol heerlijk aangedikt. Naast Holly speelt David ook de rol van de vader van Coco en de rol van Bruno, de jongen op wie Coco stiekem verliefd is geworden.

100% Coco de musical is een leuke musical voor jong en ouder met een luchtig karakter, maar toch een serieus onderwerp. De voorstelling mag gelukkig weer voor volle zalen gaan spelen en is nog in theaters in het gehele land te zien tot en met mei van dit jaar.

Meer informatie over deze musical vind je op deze site.

Verslag: Marloes Romeijn
Foto’s: Rob de Haan