Yoran de Bont is toegevoegd aan de cast van Les Miserables. Yoran vertelt het volgende op zijn Instagram: Nooit in mijn wildste dromen had ik durven hopen dat ik zou worden aangenomen voor een positie waarin ik, naast mijn eigen rol in het stuk, twee van de in mijn ogen meest iconische musicalrollen zou mogen gaan spelen!? 2023 wordt een bijzonder uitdagend jaar, maar mijn hemel wat heb ik veel zin om mijn tanden te gaan zetten in dit stuk, om dagelijks dronken te worden, af en toe van een brug te springen of voortvluchtige te zijn in de rollen Grantaire, Javert èn Jean Vajean!

Les Misérables

Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Geschreven door Victor Hugo. Een musical die je gezien moet hebben!

De Nederlandse cast

Milan van Waardenburg – Jean Valjean
René van Kooten – Jean Valjean
Freek Bartels – Javert
Yannick Plugers – Thénardier
Michael Muyderman – Marius
Vajèn van den Bosch – Eponine
Ellen Pieters – Madame Thénardier
Channah Hewitt – Fantine
Mark Roy Luykx – Enjolras
Sem Gerritsma – Cosette

De populairste musical ter wereld!

De musical Les Misérables is wereldwijd populair bij publiek en pers. Naast verschillende Tony, Olivier, Oscar, Grammy en Musical awards, liet het Nederlandse publiek afgelopen september weten de musical nog steeds zeer te waarderen. Zowel het nummer ‘Breng hem thuis’ en ‘Nog één dag’ werden tijdens de Uitmarkt 2021 in de top 10 gestemd binnen de categorie ‘Favoriete musicalsong allertijden’.

Meer informatie vind je hier