Op 11 juni 2023 vindt in het Holland Festival de Nederlandse première plaats van de Britse 5-sterren muziektheatervoorstelling Wuthering Heights in DeLaMar in Amsterdam. Een van Londens invloedrijkste regisseurs, Emma Rice, bewerkte het literaire meesterwerk van Emily Brontë tot een vurige theatrale ervaring, met livemuziek, humor, poppenspel en dans. Wuthering Heights werd lovend ontvangen in Londen en toert op dit moment door de Verenigde Staten. Wij mogen twee kaarten weggeven voor de voorstelling van 8 juni. Wat moet je doen? Stuur uiterlijk zaterdag 20 mei 2023  een mail naar info@musicalsites.nl met de motivatie waarom jij kan wil maken op deze kaarten. Ons artikel delen op Facebook of Instagram mag daarnaast uiteraard ook. 

De coproductie van National Theatre en Emma Rice’s theatergezelschap Wise Children is op initiatief van Sismo Stories & Performances en in samenwerking met DeLaMar, het Holland Festival en Senf Theaterpartners van donderdag 8 juni tot en met zondag 18 juni 2023 slechts 9 keer te zien in Nederland. De kaartverkoop is nu gestart bij DeLaMar, en vanaf 14 maart zijn tickets ook verkrijgbaar via het Holland Festival.

Wuthering Heights

Een episch verhaal over liefde, wraak en hoop. Wanneer de jonge Heathcliff wordt gered uit de havens van Liverpool, besluit meneer Earnshaw hem te adopteren en onder te brengen in zijn landhuis Wuthering Heights. Heathcliff vindt hier een geestverwant in Earnshaws dochter Catherine en er ontvlamt een onstuimige liefde tussen de twee. Maar als Heathcliff en Catherine van elkaar worden gescheiden, ontketent zich een meedogenloze reeks aan gebeurtenissen. Een adembenemende wraaktragedie, die waarschuwt dat onze wrede behandeling van anderen de wereld nog jarenlang zal beïnvloeden.

“Everyone involved is reaching for the heights in this emotionally epic entertainment.” ***** The Times

“A wildly imaginative, exhilarating piece of theatre.” *****Daily Mail

Andreas Fleischmann, directeur DeLaMar:
“Ik gun elke Amsterdammer de vibe van deze topproductie. Ik ben supertrots dat we deze ‘best of the best’ hitproductie uit theaterwalhalla London samen met Holland Festival exclusief twee weken in DeLaMar mogen presenteren.”

Emily Ansenk, directeur Holland Festival:
“Avontuurlijke vormen van musical theatre is een aandachtsgebied voor het Holland Festival. Daarom slaan wij dit jaar de handen ineen met DeLaMar om samen de internationale productie Wuthering Heights van de befaamde Emma Rice naar Nederland te halen. Deze wervelende, meeslepende en met humor vertelde voorstelling spreekt een breed publiek aan.”

Sismo Stories & Performances
Sismo Stories & Performances is een stichting die zich richt op het ondersteunen van podiumschrijvers en makers van vernieuwend theater, met een maatschappelijke connectie. Daarbij kijken ze ter inspiratie graag en veel naar makers en theaters in de Engelstalige wereld, met name het Verenigd Koninkrijk, onder meer vanwege de traditie waarbij de schrijver en het verhaal vetrekpunt zijn voor de gemaakte voorstellingen. Joachim Fleury, oprichter en creatief directeur van Sismo Stories & Performances wil in samenwerking met DeLaMar Britse producties in die traditie naar Nederland brengen – en Wuthering Heights is daar een eerste, zeer goed voorbeeld van. Hoewel de tekst in oorsprong natuurlijk niet nieuw is, heeft gezelschap Wise Children een hele nieuwe uitdrukking en maatschappelijk relevante lading aan het verhaal gegeven.