De succesvolle theatervoorstelling ‘Willem Junior’, over de reis door het leven van de jonge Willem van Oranje, speelde vandaag in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede haar 200ste voorstelling. Tevens is besloten dat de voorstelling minimaal t/m medio 2025 te zien zal zijn in de theaters en op scholen, dit meldt producent STENT Producties vandaag.

‘’Het is erg tof dat er ieder seizoen toch besloten kan worden om er nog een jaartje aan vast te plakken. We spelen voor veel theaters, scholen, culturele instellingen maar ook voor grote foundations en stichtingen die zich inzetten voor kinderen die niet naar het theater kunnen. Middels ‘Willem Junior’ steken de kids veel op over de Vaderlandse geschiedenis, maar zonder dat ze het eigenlijk door hebben. Het is een humoristische voorstelling met veel herkenbaarheid voor de jonge doelgroep. We gaan zien wanneer onze koets écht stopt met rijden, voorlopig nog niet en daar ben ik erg trots op!’’ aldus producent Sturkenboom.

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem en Jan die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willen ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. Script, liedteksten en regie zijn in handen van Florus van Rooijen, muziek is geproduceerd door Marnix Wetzer.

Op dit moment worden de rollen van Willem en zijn vriendje Jan afwisselend gespeeld door Calvin Kromheer, Wesley Florijn, Max Hameeteman, Sem van der Hijden, Thijmen de Koeijer, Kylian de Rooij, Jeroen Sigterman en Lucas van den Elshout.

De voorstelling is sinds september 2021 te zien en blijft boekbaar voor scholen én theaters, voor meer informatie: www.willemjunior.nl