Westend Junior bestaat dit jaar 10 jaar en brengt voor dit jubileumjaar een bijzondere voorstelling op de planken. Heathers the Musical (teen version) is een hilarische, oprechte en moorddadige show, gebaseerd op de grootste tienerkomedie aller tijden. Gevat in donkere humor en gekleurd door geweldige muziek, wordt met dit stuk een onderwerp aangesneden dat helaas nog te vaak voorkomt: (extreem) pestgedrag op school en de gevolgen daarvan.
 
Een dergelijk thema brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor een groep als Westend Junior, die vooral bekend is geworden door feel good musicals als Annie, Belle en het Beest en Grease. Hoe begeleid je een groep jongeren in een stuk dat gaat over pesten, iets waar ze zelf misschien ook wel mee te maken hebben (gehad)? Hoe creëer je een veilige omgeving waarin de jonge acteurs ook de meer aangrijpende scènes goed kunnen spelen? Hoe maak je het stuk toegankelijk voor zowel het jongere als het oudere publiek.
 
Impuls Jongerencultuur Hoorn heeft het voor Westend Junior mogelijk gemaakt deze uitdaging aan te gaan, doordat we door de financiële steun in staat zijn gesteld om hulp van buitenaf in te schakelen voor het beantwoorden van deze vragen, in de vorm van advies, workshops en begeleiding. Het resultaat is een stuk waarmee Westend Junior haar spelers en haar publiek een geweldige en betekenisvolle theaterervaring biedt en de jongeren de ruimte geeft om hun eigen verhaal te vertellen, in de hoop daarmee bij te dragen aan het bespreekbaar maken van dit moeilijke onderwerp.

Samen tegen pesten

Westend Junior wil deze gelegenheid gebruiken om bij te dragen in de strijd tegen pesten. In samenwerking met TjillSkillz zal iedere voorstelling geopend worden door jongeren die te maken hebben gehad met pesten, en hier een weg uit hebben gevonden. Daarnaast steunt Westend Junior met deze voorstellingen Stop Pesten Nu, een stichting die zich volledig inzet voor de bewustwording en preventie van pesten en online pesten.
 
De voorstellingen van Heathers the Musical (teen version) worden gespeeld op 29 en 30 juni 2024 in Schouwburg Het Park in Hoorn. Westend Junior speelt deze musical in een speciale “Teen” bewerking die, geheel Nederlands gesproken, geschikt is voor jongeren vanaf 10 jaar.