Begin december 2022 werd bekend gemaakt dat de musical The Bodyguard weer zal terugkeren. Slechts vijf maanden zal deze musical over het leven van popster Rachel Marron en bodyguard Frank Farmer te zien zijn in het Beatrix Theater in Utrecht. De musical is gebaseerd op de gelijknamige film met Whitney Houston in de hoofdrol. Zes jaar geleden was de productie voor het eerst te zien in Nederland en dat was een groot succes. Maar liefst 850.000 bezoekers zagen vol bewondering de show en de wereldhits van Whitney Houston schalden avond na avond op het podium.

 

Nu, op 30 maart, was het eindelijk zo ver dat de pers alvast een klein voorproefje kreeg van deze nieuwe editie. Voordat we Queen of the night zagen knallen van het toneel, kregen we eerst een introductie over de film The Bodyguard, Whitney Houston en de musical door film- en theaterjournalist RobbertBlokland en (theater) journalist Erik Samplonius.   Opvallend is dat, in deze compleet nieuwe cast, de manager wordt gespeeld door een vrouw. Verder heeft het decor een opfrisbeurt gekregen. De cast is nu een week aan het repeteren in dit nieuwe decor, wat, net als in de vorige versie, zeer complex in elkaar steekt met rolbanden, liften, grote bewegende LED-schermen en vliegende lampen. 

De hoofdrollen zijn toegekend aan Nyassa Alberta (Rachel Marron), Tarikh Janssen (Frank Farmer), Nurlaila Karim (Nicki Marron), Marlon David Henry (de stalker), Juneoer Mers (Sy Spector), Dieter Spileers (Tony Scibelli), Steven Roox (Ray Court) en Noah Blindenburg (de manager). Overige rollen zijn voor Danny Houtkooper, Darcey Roosenboom, Jasper Kerkhof, Dorith Creebsburg, Loek Meijer, Melissa Kanza, Samantha de Water, Alessandro Pierotti, Daniël Visser, Desi van Kessel, Ina Seidou, Jill Tjin Asjoe, Max Indy, Sanne Groenen, Tom van Puymbroeck, Andrew Anthonia, Bart Mijnster, Fatty-Jay Shaw, Frank Beurkens, Lieke Janssen, Lorenzo Kolf en Melissa Otten.

Opvallend is dat veel van de castleden uit de musical TINA komen, een musical over het leven van Tina Turner, waarvoor afgelopen februari het doek is gevallen. Het ongekend hoge niveau van zowel zang als dans uit die musical gaan we dus ongetwijfeld ook terugzien in deze editie van The Bodyguard.  Aan ervaring zal het sowieso niet ontbreken. Nurlaila Karim keert als ervaringsdeskundige terug in de rol die ze in 2015-2016 ook heeft gespeeld, namelijk die van Nicki Marron. Zij zal die rol delen met Jeannine La Rose. Voor Nurlaila ligt de uitdaging in het herontdekken van de rol in deze nieuwe samenstelling.  

 

Hoofdrolspeelster en drager van de show Nyassa Alberta heeft ook al ervaring in de rol, maar dan in Duitsland. Voor haar wordt het dus ook weer een zoektocht hoe ze het Nederlandse publiek in deze rol om haar vinger kan winden. Tarikh Janssen komt net uit het televisieprogramma Kamp Van Koningsbrugge. Dat hij uitgerekend nu de rol van bodyguard op zich mag nemen is wel heel toepasselijk, want net als het Kamp Van Koningsbrugge gaat het leven van een bodyguard niet over rozen. Het is een heftige rol, maar wel eentje waar hij veel in kwijt kan.

De 139 shows die gespeeld gaan worden, zijn te boeken op de website van Stage Entertainment: https://www.stage-entertainment.nl/nl/shows/musical/bodyguard/boeknu. De musical staat tot 27 augustus in het Beatrix Theater in Utrecht. De officiële première is op zondag 16 april. 

Verslag: Jenny Evendijk
Foto’s: Peggy de Haan