Na tweeënhalve week hard werken toonde de cast van Pretty Woman zich vanmorgen aan de pers. Allereerst waren we getuige van de opname van een podcast, waarna de cast de opening bracht waarin alle karakters worden geïntroduceerd. Pretty Woman is een iconische film uit 1989 die haast iedereen heeft gezien en waarbij bijna iedereen een positieve herinnering heeft aan de film.

 

Het verhaal spreekt een grote groep mensen aan. Er is een hele mooie wisselwerking tussen de hoofdrolspelers met een mooie gelaagdheid en humor. De muziek is geschreven door Bryan Adams. Het is een nieuwe musical die nog niet eerder is vertoond in Nederland. Alle iconische momenten uit de film zullen ook in de musical te zien zijn.

Het creatief team bestaat voor het grootste gedeelte uit vrouwen. Voor Carline Brouwer gaat de musical over een oersterke vrouw wat je ook terugziet in de meeste scenes. De musical is een non replica. Daardoor is het geen kopie van de musical op Broadway maar heeft Stage Entertainment de rechten om een eigen versie te maken. Het ensemble heeft een grotere rol gekregen dan op Broadway. Na de presentatie namen we nog een kijkje in het kleding atelier. Veel van de kleding is geshopt op vintage markten en wordt nu vermaakt en een gedeelte wordt ter plaatse gemaakt.

Internationale premières van de musical

Pretty Woman beleefde de wereldpremière in Chicago in 2018. en was vervolgens te zien op Broadway (2018), in Hamburg (2019), West End (2020), US Nationale Tour (2021), Milaan (2021), Barcelona (2022), UK en de Ierland-tour (2023).

Het verhaal

De succesvolle, keiharde zakenman Edward neemt escortdame Vivian mee naar zijn hotel. Het lijkt een simpele deal voor één avond. Maar hij is zo van haar gecharmeerd, dat hij haar meeneemt naar een aantal zakelijke events. De eerlijke Vivian en meedogenloze Edward – ze leren elkaar én zichzelf in die paar dagen goed kennen. Ze worden verliefd, maar een relatie tussen de twee ogenschijnlijke tegenpolen lijkt door hun verschillende levens onmogelijk… 

Hoofdrollen Pretty Woman de musical in Nederland 2023

Vivian Ward   – Shanna Slaap
Edward Lewis  – Jan Kooijman  
Kit De Luca  –   Dana van der Geer
Happy Man/Mr. Thompson  – Mitch Wolterink
Philip Stuckey – Reinier Démeijer

De muziek van Pretty Woman – Bryan Adams en Jim Vallance

De muziek en de songteksten zijn geschreven door niemand minder dan de wereldberoemde Grammy®-winnaar Bryan Adams (‘Summer Of ’69’, ‘Everything I Do’) en Jim Vallance. De nummers werden speciaal voor de musical geschreven. De Amerikaanse regisseur Jerry Mitchell beschreef de sfeer van de nummers als ‘late 80,s, vroege 90’s rock. Rock-‘n-roll en up-tempo.’ Na de release van het Amerikaanse castalbum, besloot Bryan Adams de nummers ook zelf op te nemen. Een aantal nummers dat Bryan Adams en Jim Vallance schreven voor de musical werd uiteindelijk niet gebruikt voor de musical. Maar enkele van deze nummers bracht Bryan Adams zelf uit op zijn albums.

Kijk voor meer informatie hier