De vierdejaars studenten speelden volgens een oude traditie hun voorstelling ‘Zeven Tinten… voor jou’ in het Polanentheater in Amsterdam. In dit intieme theater speelden zij hun kleurrijke voorstelling. Onder regie van Frank Sanders was er een programma gemaakt waar de drie disciplines van musical; zang, dans en spel samen kwamen. Na elk nummer was er een monoloog, waarvan er twee zelf geschreven waren, die heel divers waren.

Doordat diverse studenten stage liepen in musicalproducties was het moeilijk om samen te repeteren maar het is uiteindelijk toch gelukt een voorstelling samen te stellen en samen te repeteren. Deze groep studenten heeft in een tijd van corona toch hun weg gevonden en door hard werken zijn ze in staat geweest hun studie bijna af te ronden. In juli spelen zij nog een laatste keer samen in hun afstudeervoorstelling in het DeLaMar. Of iedereen dan mee kan doen, is nog afwachten omdat ook dan stage wordt gelopen. Jelmer Engelaar, Menno Dekker, Twan Bosschaart(The Prom),  Sofie Heus (Les Miserables), Nathalie van Arenthals (Assepoester), Anne van den Dries en Dennis van Huis (Soldaat van Oranje) ontbraken omdat zij moesten spelen in hun voorstelling.

De dames en heer lieten verschillende kanten van zichzelf zien en horen en het vrijwel volle theater genoot van deze zelf samengestelde voorstelling.

Loïs Bozaç, Kemy Hooimeijer, Robin Ketelaers, Tom Di Scala, Sterre Schaasberg, Josine van Soest, Benthe de Wijs en Mayke van der Zanden maakten er een mooie voorstelling van waarbij iedereen haar of zijn moment kreeg om te schitteren.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leid je op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor zijn eigen werkgelegenheid kan zorgen.

De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de akademie. De docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest. Daarnaast krijg je regelmatig les van gastdocenten uit de kleinkunst, het toneel en het jeugdtheater, denk aan artiesten en regisseurs als Karin Bloemen, Pia Douwes, Theo Nijland, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde, Paul van Ewijk en Eddy Habbema.

Creatives

Regie: Frank Sanders
Muzikaal leider: Frans Heemskerk
Choreo: Caroline Canters, Yannick Plugers, Ara Halici, Roy Jonathan en Frank Sanders
Licht: Ewout Heijbroek en Mylene Evers