In de WAT-hal speelden Josy Gruijters, Jodi Heremans, Ineke van de Sande, Maarten van Wijk en Koen Masteling ‘Bastien en Bastienne’ van Wolfgang Amadeus Mozart. Klassiek muziektheater in een speciale setting waarbij maximaal 30 personen aanwezig mochten zijn. Dit stuk is gebaseerd op de operette ‘Le Devin du Village’ en het toneelstuk ‘Les amours de Bastien et Bastienne’. Mozart schreef deze opera al op 12-jarige leeftijd.

Bastien en Bastienne

Bastienne is bang dat zij Bastien zal verliezen wegens vermeende ontrouw en vraagt advies aan Colas, de waarzegger. Hij adviseert haar om net te doen of ze Bastien niet meer ziet zitten. Tevens gaat Colas naar Bastien en vertelt hem dat zijn liefje een ander heeft. Dit is voor beiden uiteindelijk te veel en resulteert in een innige hereniging. Aangezien het stuk was geschreven voor drie personen en deze cast bestond uit vijf personen moesten de dames de rol van Bastienne delen en dat werd zeer creatief opgelost waardoor de verhaallijn intact bleef.

Fietsen zonder zijwieltjes

Aangezien alles in het Duits werd gezongen was de boventiteling bij dit stuk aanwezig. De bedoeling was dat deze productie in het derde jaar zou worden gespeeld en zoals de studenten zelf zeiden: een eerste opera spelen is als de eerste keer fietsen zonder zijwieltjes. Echter door Corona was ook deze voorstelling uitgesteld maar desondanks was het een groot genoegen om te horen dat deze studenten deze eerste rit in de vorm van een eerste opera uitstekend volbrachten.

De voorstelling was iets naar deze tijd gebracht en was de waarzegger vervangen door een arts inclusief stethoscoop al was deze arts van bedenkelijk niveau gezien het gebruik van een toverspreuk. De humor in dit stuk was subtiel vertegenwoordigd en hier werd op een mooie speelse manier mee omgegaan door de studenten waarbij de hele breedte inclusief de trappen van de WAT-hal uitstekend werden benut.

Deze cast werd begeleid door het Chamber Ensemble Ampa bestaande uit: Elini Giovanis, Miriam Osoro, Cerasella Pavel, Obadah Zabadani, Chiara Guijurro, Alicia Haro Casado, Tobias van Dongen, Christiaan de Kroon en Maurick Reuser. Muzikaal leidster en dirigente Gabrielka Clout 

Meer informatie over de Fontys Muziektheater Klassiek vind je hier

Meer informatie over AMPA vind je hier

Lees ook:
Derde- en vierdejaars Fontys laten zich van hun beste kant zien

er zijn geen afbeeldingen gevonden