De tweedejaars studenten van de Frank Sanders Akademie waren bijna aan hun kerstvakantie toe en moesten alleen nog hun kerstvoorstelling spelen. De klas was voor deze gelegenheid in twee groepen verdeeld die twee totaal verschillende stukken speelden, ‘Krankheit der Jugend’ en ‘En Ik Dan’.

De eerste groep studenten bestond uit Susana Bijtelaar, Esmeralda Oomen, Laurens Vink, Iris Verhaak, Diana Westra, Dominique Leensen en Fleur Renes. Zij speelden, onder leiding van regisseur Pieter Van Nieuwenhuyze het toneelstuk Krankheit der Jugend aangevuld met gekozen nummers die pasten in dit stuk. Er was hard gewerkt aan decor en kleding en de muzikale begeleiding was in handen van  Eelco Menkveld.

Krankheit der Jugend is een toneelstuk van toneelschrijver Ferdinand Bruckner uit 1926. In het stuk staat een groep studenten centraal die, ontevreden en zonder hoop op vooruitzichten, hun toevlucht zoeken in seksuele avonturen, drugsgebruik en misdaad.  Het stuk staat bol van emoties, intriges en wanhoop die in de tijd na de eerste wereldoorlog speelde. Voor de studenten een uitdaging die ze vol enthousiasme en energie aangingen in een mooie setting in studio 4. 

Na de pauze was het de beurt aan de tweede groep studenten die dit keer begeleid werden door Saskia Egberts en op de piano door Eelco Menkveld die zijn kleding aan de tijd van het toneelstuk ‘En ik dan’ had aangepast.  

De cast bestond dit keer uit Lars Vaessen, Emma Broekman, Anieke Stilma,  Lisa Hoogstadt, Aniek van Dijk, Maarten van Schalm en Celine Grift.. Dit stuk was totaal anders dan Krankheit der Jugend maar ook een absolute klassieker.

In deze komedie is de timing en spel uitermate belangrijk, wat prima tot zijn recht kwam.  ‘En ik dan’ was Annie M.G. Schmidt haar eerste toneelstuk voor het grote publiek. Het speelt zich af op het kantoor van de Stichting Nieuw Positief dat op zoek is naar positieve literatuur maar zonder seks, dat als uit den boze wordt gezien. Om de verdenking van fraude te helpen voorkomen, dringt de impulsieve moeder de Stichting binnen als nieuwe medewerkster. Met de beste bedoelingen sticht zij constant de grootste verwarring. Zij redt zich steeds uit de benarde situaties tot der waarheid uiteindelijk uitkomt.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leid je op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor zijn eigen werkgelegenheid kan zorgen.

De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de akademie. Onze docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest. Daarnaast krijg je regelmatig les van gastdocenten uit de kleinkunst, het toneel en het jeugdtheater, denk aan artiesten en regisseurs als Karin Bloemen, Pia Douwes, Theo Nijland, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde, Paul van Ewijk, Eddy Habbema en Paul Eenens.

Naast zang, dans en spel besteedt de opleiding ook aandacht aan vakken als musicals schrijven (script en muziek), decor- en lichtontwerp en productie.

Gedurende het schooljaar maakt de Frank Sanders Akademie  verschillende producties die ze spelen in zowel de Akademie als theaters in Amsterdam. Tot slot sluitede opleiding ieder studiejaar af met een eigen musicalproductie.

Meer informatie vind je hier

er zijn geen afbeeldingen gevonden