Tijdens de paasdagen kunnen we niet naar het theater maar er staan geweldige online concerten op stapel. Wat dacht je van het Rotterdams Philharmonisch Orkest dat bestaat uit 80 man en dat uitpakt met sterren zoals Brigitte Heitzer, Nyassa Alberta, Karin Strobos Milan van Waardenburg en Rein Kolpa. Of het concert van Roox Live, Jesus Christ, A Divine Concert met Vajèn van den Bosch, René van Kooten, Milan van Waardenburg, Wart Kamps en Steven Roox. Of Stars from the House met Belle Zimmerman, Noortje van Eijl, Soraya Gerrits, Jary Sluijter en Joris de Hoop. De Passie in De Flint.  Meer weten? Lees  snel verder!

A Musical easter for you

Een nieuwe lente van licht, lucht en vrijheid: daarnaar verlangen we dit jaar met Pasen meer dan ooit. Daardoor geïnspireerd maakten we een concertvideo in Paassfeer met de mooiste musical- en operamelodieën, van Jesus Christ Superstar tot La Cenerentola. Geniet van een heerlijk uur zang, dans en symfonische grandeur door het Rotterdams Philharmonisch Orkest en een schitterende cast van dansers en vocale sterren: A Musical Easter for You!  Met Brigitte Heitzer, Nyassa Alberta, Karin Strobos Milan van Waardenburg en Rein Kolpa. Beschikbaar vanaf 4 april 11.00.

Klik hier voor informatie en kaarten

Jesus Christ, A Divine Concert

Met Vajèn van den Bosch, René van Kooten, Milan van Waardenburg, Wart Kamps en Steven Roox.

In dit wervelende online concert brengen bekende acteurs een adembenemende lijst aan hits uit ‘goddelijke’ musicals als Jesus Christ Superstar, Sister Act en Les Misérables. Gefilmd in de mooie Schouwburgzaal van Theaters Tilburg worden deze artiesten muzikaal begeleid door oa pianist Bernd van den Bos en een fantastisch ensemble.

Klik hier voor meer informatie en kaarten

Stars from the House

Voor deze zevende editie van Stars From The House is er bewust gekozen voor een line up van aanstormende en opkomende Nederlandse musicaltalenten. Belle Zimmerman was op jonge leeftijd al te zien in Ciske de Rat, Droomvlucht en Shrek. Ze werd bekend door haar hoofdrol in de jeugdserie Brugklas, waar ze een aantal jaar in speelde, en vervolgens ook in de gelijknamige musical. Op dit moment studeert ze muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam. Noortje van Eijl mag zich sinds afgelopen juni musicalzangeres en actrice noemen. Komend jaar is ze te zien in ‘De Nieuwe Lichting’, die speciaal is ontwikkeld dóór Stichting Nanoek, vóór de studenten die na hun afstuderen in de Corona periode terecht kwamen in een werkveld zonder werk. Soraya Gerrits zit momenteel in haar afstudeerjaar van de opleiding Muziektheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2016 was zij te zien in het programma ‘New Musical Star’, een zoektocht naar nieuw, jong musical talent. Jary Sluijter studeerde in 2019 af op Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Muziektheater. Na zijn studie speelde hij de rol van Bram in ‘Brugklas de musical’ waarvoor hij een Musical Award nominatie ontving in de categorie aanstormend talent. Momenteel is Jary te zien in de gelijknamige TV-serie als CKV-stagiair Bram. Aankomend theaterseizoen speelt Jary in het ensemble van The Rocky Horror Show. Joris de Hoop was in 2018 te zien in Rubens. In 2019 speelde Joris in Kiss of the Spider Woman en daarna speelde hij tot en met maart 2020 een rol in de nieuwe Nederlandse musical ‘Verliefd op Ibiza’. Te bekijken vanaf 1 tot en met 4 april

De Passie in De Flint

Voor muziekliefhebbers is het geen Pasen zonder de Matthäus-Passion óf Jesus Christ Superstar. ‘De Passie’ combineert de indrukwekkende muziek uit de meesterwerken van Johann Sebastian Bach en van Andrew Lloyd Webber.

Muziekspektakel op twee locaties: Flint en Miles

Na vijf heel succesvolle theateredities is er dit jaar een bijzondere online versie GRATIS te zien. Juist in deze tijd krijgt het universele verhaal over loyaliteit, veerkracht en hoop een nieuwe dimensie. Het online muziekspektakel vindt dit keer plaats op twee locaties: de Rabobank Theaterzaal in Flint en Miles, het livemuziekcafé van Amersfoort. 

Veel bekende solisten en Amersfoortse bands

Ruud van Overdijk, Jorginho Paunussa, Bastiaan Sparnaaij, Rick Zwart, Eline Welle, Mónica Monteiro en Rob Hoogenboom zijn de solisten in Flint. In Miles geven de volgende gastoptredens acte de présence; Emily H., Fabrizio Quissanga & band en BRICKED OUT.

Uitzending op vrijdag 2 en zondag 4 april
Kijk op Goede Vrijdag 2 april om 20.15 uur via de website, de Facebookpagina of YouTubepagina van Flint of naar de herhaling op Eerste Paasdag om 15.00 uur.

Klik hier voor meer informatie en kaarten