Ontmoeten, handen schudden en samen het glas heffen, om vervolgens te genieten van dé stadsmusical van het jaar. Van Katoen en Water is van start! ,,Alles komt nu samen, dat is zó mooi om te zien.’’

Ze kregen nog snel even een scheut water, de geraniums waarachter acteur Laus Steenbeeke de rol van stadsarchivaris Bertus vertolkt. Tijdens de warmste dagen van het jaar vond op het Indiëterrein in Almelo de première én de perspremière plaats van het theaterspektakel Van Katoen en Water. ,,De kop is eraf’’, zegt producent Ellen Wisse met een trotse glimlach.

‘Alsof hij er zelf bij is geweest’

Het was een week om nooit meer te vergeten. Woensdag werd het startschot gegeven van een unieke stadsmusical die Almelo en omstreken volledig in zijn ban heeft. De cast, het ensemble, de koorleden, het orkest, de vrijwilligers en het team achter Van Katoen en Water haalden tijdens de première alles uit de kast om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. En dat is meer dan gelukt. De reacties achteraf waren louter positief. Dat kan ook bijna niet anders, want Van Katoen en Water neemt bezoekers op een wel heel bijzondere wijze mee in de stadsgeschiedenis van Almelo. Bertus doorleeft vanuit zijn sterfbed het roerige verleden van de stad. Alsof hij er zelf bij is geweest, omschrijft Steenbeeke. 

Vier extra voorstellingen

Wisse: ‘Het is geweldig om te zien hoe alles nu samenkomt. De cast, de crew, het ensemble maar ook zeker al onze geweldige vrijwilligers hebben hier zó hard voor gewerkt. Het gros is er ieder jaar weer bij. En als je dan achteraf alleen maar enthousiaste mensen spreekt, dan maakt je dat enorm trots.’ Wegens groot succes is de stadsmusical met vier extra voorstellingen verlengd tot en met zaterdag 17 september. Voor mensen die Van Katoen en Water overigens zonder diner willen bekijken, zijn er nu ook kaarten in beperkte oplage verkrijgbaar. Kaarten zijn te koop via Theaterhotel Almelo. 

Meer informatie: www.vankatoenenwater.nl. Van Katoen en Water is een productie van Wilminktheater, Muziekcentrum Enschede en Theaterhotel Almelo.

Foto: Mariska Steenbergen