Deze avond hebben artiesten op tientallen daken van Nederlandse theaters en musea het startsein gegeven voor het grootste culturele- en entertainment persmoment ooit. Ellen ten Damme, Het Nationaal Jeugdorkest, Dominic Seldis, Frank Boeijen, Dolf Jansen, philharmonie zuidnederland, Karin Bloemen, K3 en vele anderen waren door heel Nederland te vinden op de daken van theaters en musea om met de campagne Mooier dan Ooit te vieren dat deze locaties weer open zijn.

Om 20.00 uur vanavond vierden tientallen artiesten dit heuglijke moment. Alle locaties, musea, theaters, concertzalen, poppodia, festival kunnen vanaf eind juni weer meer bezoekers ontvangen. Om dit te vieren werd er letterlijk gezongen, gedanst, gefeest, gesproken, geschreeuwd van de daken.

K3 was bij Mainstage Den Bosch, Frank Boeijen was bij schouwburg Cuijk, Dolf Jansen vanaf het balkon van de Leidse Schouwburg, Vincent Bijlo bij Theater aan de Slinger in Houten, Het Nederlands Blazers Ensemble was bij Theater de Lievekamp in Oss, Silvester was bij de Gashouder in Dedemsvaart, Bettina Holwerda vanaf het dak van de Goudse Schouwburg en Elske de Wal vanaf het balkon bij het Posthuis Theater in Heerenveen en enkele vocalisten en muzikanten van de single Mooier dan ooit, Tineke Schouten en Dominic Seldis, waren op het dak van NEMO in Amsterdam. Nog eens tientallen andere artiesten waren door heel Nederland te zien en te horen bij andere locaties.

Albert Verlinde, voorzitter van de campagne Mooier dan ooit, is verheugd over deze feestelijke avond. ‘In totaal hebben meer dan honderd grote en kleine theaters en musea meegedaan,’ laat hij weten. ‘Iedereen is blij dat de kaartverkoop voor de zomer, maar ook voor het nieuwe theaterseizoen van start is gegaan. Met de campagne Mooier dan ooit en met makers, de mensen voor en achter de schermen en het publiek op een bijzondere manier aftellen naar het moment dat alle theaters, poppodia, musea, festivals, opleidingen, etc weer open mogen. En de timing is fantastisch. Volgende week verdwijnen er weer diverse maatregelen en mogen ook de culturele instellingen weer meer. Dat iedereen ernaar uitkijkt om weer te mogen optreden, bleek vanavond wel uit het enthousiasme van iedereen. Het was heerlijk om te zeggen: We mogen weer.’

www.mooierdanooit.nl

Foto: Roy Beusker

Hieronder ons fotoverslag van De Lievekamp in Oss door Monique Picocrie.