Na 16 maanden wachten was het gisteren dan eindelijk zover. De voorstelling Tina – De Tina Turner musical is weer te zien in het Beatrix Theater. En hoe! De energie spatte er vanaf en je zag de castleden genieten van het feit dat ze weer mogen spelen.

Cast Tina – De Tina Turner musical

De cast van Tina – De Tina Turner musical is uitgebreid. De komende maanden zijn Gino Emnes (Ike Turner) en Kristel Constant (Rhonda Graam) te zien in de musical over het leven van Tina Turner. Beiden zijn eerder al te zien geweest in de Duitse versie van TINA in Hamburg. Het ensemble is aangevuld met: Rick McDonald (Phil Spector), Aïcha Gill (cover Zelma/cover GG), Marlon David Henry (Richard Bullock/ cover Ike), Melissa Kanza (swing), Desi van Kessel (swing/cover Zelma/cover GG), Velorisa Yorks (swing) en Andrew Anthonia (swing).

Veiligheid

De veiligheid van het publiek en de medewerkers staat voorop bij de heropening. Er wordt daartoe door Stage Entertainment een uitgebreid coronaprotocol gehanteerd volgens de laatste richtlijnen van de overheid en het RIVM voor zowel voor, als achter de schermen.

Het publiek wordt op anderhalve meter, in een beperkte zaalbezetting ontvangen. Zowel de foyers, als de zaal zijn daar volledig op ingericht. Bezoekers worden via speciale ingangen naar binnen gelaten en de horeca in de foyers wordt aangepast. De rij voor en achter je is leeg en aan weerszijden zijn er twee lege zitplaatsen. De cast wordt regelmatig getest en de eerste drie rijen zijn leeg, zodat eventueel speeksel het publiek niet bereikt.

 

Over Tina – De Tina Turner musical

De musical over het leven van de ‘Queen of Rock ’n Roll’ Tina Turner ging op 9 februari 2020 succesvol in première en kreeg lovende recensies, maar moest in maart alweer de deuren sluiten in verband met de uitbraak van het coronavirus.

De Nederlandse productie is de eerste van de vier internationale producties die weer gaat spelen sinds het coronavirus wereldwijd de theaterindustrie stillegde. In de eerste acte zien we hoe Anna Mae Bullock opgroeit. Ze wordt verlaten door haar ouders en trouwt later met Ike Turner en gaat met hem soul- en rock-’n-rollduo Ike & Tina Turner vormen. We horen dan nummers als Proud Mary en River Deep, Mountain High en zien hoe zij wordt mishandeld door Ike en gaat scheiden. Daarna zien we  haar  groeien tot een hele krachtige vrouw en ze gaat als soloartiest verder. We horen o.a. de hits Private Dancer, What’s Love Got to Do with It, We Don’t Need Another Hero en Simply The Best.

Wil je genieten van een hele energieke show met een fantastische cast? Kijk dan snel hier.