De Nederlandse theaterfotograaf Deen van Meer, die ook in het buitenland veel bekendheid heeft verworven, komt met een uniek fotoboek dat niet op salontafels zal misstaan. Om het boek uit te geven is Deen van Meer een crowdfunding gestart met een bijzondere actie. Iedereen die een bepaald bedrag doneert, ontvangt een iconische foto op fine art papier. 

‘Dit boek vertelt een eigen verhaal en is een ode aan de prachtige en onvergetelijke theaterproducties die ik heb mogen fotograferen,’ laat Deen van Meer weten. ‘Mijn archief bevat meer dan een half miljoen foto’s. Foto’s die gezien mogen worden. Het was geen gemakkelijke opgave, maar samen met Teun van der Heijden van Heijdenskarwei is er een heel bijzondere edit gemaakt. De magie van het theater komt door de edit en de vormgeving van het boek mooi naar voren. De grootte van het boek, (170 pagina’s met meer dan 100 foto’s) maakt het tot een fijn kijkboek.’ 

Steun

Inmiddels heeft Deen van Meer financiële steun ontvangen van de VandenEnde Foundation, maar heeft hij meer geld nodig om het boek te laten drukken en uit te geven. ‘Dit fotoboek maken is kostbaar. Ik ben heel dankbaar voor de sponsoring door de VandenEnde Foundation. Alleen heb ik meer nodig. Wie mij helpt dit boek te realiseren, daar heb ik iets bijzonders voor. Wie 150 of 250 euro doneert, mag een foto uit vijf topfoto’s kiezen die op fine-art papier, A4 of A3 formaat, wordt geprint. Wie 500 euro doneert mag zelf een foto uit het boek kiezen.

Deen van Meer

Als freelance theaterfotograaf heeft Deen voor grote theatergezelschappen in binnen- en buitenland gewerkt. Hij heeft lesgegeven aan de Koninklijke Academie voor Kunsten (KABK) in Den Haag en vele bestuursfuncties bekleed binnen organisaties actief op het gebied van de fotografie. Zijn werk is gepubliceerd in tal van publicaties en gepresenteerd in individuele en groepstentoonstellingen. In 1991 begon zijn reis bij Het Nationale Ballet waar Rudi van Dantzig hem zijn eerste grote opdracht gaf en waarop een samenwerking van meer dan 10 jaar volgde. Sindsdien werkt hij met veel theater- en dansgezelschappen en heeft zijn werk voor Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions geleid tot een internationale carrière, met één been in Europa en één been in Amerika.

Meer informatie: https://www.voordekunst.nl/projecten/13598-we-are-such-stuff-fotoboek-deen-van-meer-1