Vandaag speelde het NJT in de Rijswijkse Schouwburg de musical The Wizard of Oz. In deze klassieker werd de rol van Dorothy in de film gespeeld gespeeld door Judy Garland. Nu werd die rol met overtuiging neergezet door Leslie van Galen die haar rol mooi invulde en beschikt over een mooie stem. Nicole Verkijk zette haar rol van Vogelverschrikker met humor, gevoel en passie neer. Pieter Dolmans speelde de rol van de Blikken Man die krampachtig zijn hart probeert te krijgen en last but not least Guus Fako die de dankbare opdracht kreeg om de Laffe Leeuw met humor en gevoel voor drama neer te zetten.

De Goede Heks uit het Noorden werd met veel liefde gespeeld door Renate van Dijk en haar boosaardige zus de Kwade Heks uit het Westen werd met veel boosheid neergezet door Marjolijn Venema die zelfs kinderen die achterin in de theater zaten liet griezelen. De swingende poortwachter van Smaragdstad werd gespeeld door Lisanne van Spronsen. Last but not least de tovenaar die op de achtergrond alles in het werk stelt om niet ontmaskerd te worden, die wordt gespeeld door Bas Buldermet die deze rol geweldig neerzet.

Maar, waar is een musical zonder ensemble? Nergens. Het grote ensemble speelden alle overige rollen waarbij ook de strakke choreografie niet mocht ontbreken met energie en overtuiging en maakte het hele plaatje compleet.

 

Het verhaal van The Wizard of Oz is een klassieker en er wordt nogal wat gevraagd om deze productie goed neer te zetten. Een grote cast, een live-orkest, mooie kostuums en een mooi decor om alles goed uit te beelden en het publiek mee te nemen in het verhaal. In deze productie was allemaal prima voor elkaar. Het huis dat door de storm wordt weggeblazen, valt ook letterlijk uit elkaar waarbij diezelfde delen weer als andere decorstukken worden gebruikt, de kleding was om door een ringetje te halen maar vooral de cast liet letterlijk en figuurlijk van zich horen en speelde dit mooie verhaal zoals het hoort onder regie van Pepijn Jehee, choreografie van Roxanne Joosten en muzikaal leider Koen Both en Orkestleider Otto Kaaij.

Binnenkort zullen The Adams Family (15-16 april) en Peter Pan (27-28 mei) gespeeld worden in de gezellige Rijswijkse Schouwburg. Kaarten bestellen kan op de website van de schouwburg. Klik hier.

Meer informatie over het RJT vind je op de website. Klik hier.

 

The Wizard of Oz

Met The Wizard of Oz brengt het RJT wederom een onvergetelijke musical klassieker op de planken. Als Dorothy door een orkaan wordt weggeblazen, komt ze terecht in Oz; een magische wereld achter de regenboog! Met haar nieuwe vrienden de Vogelverschrikker, de Blikken Man en de Laffe Leeuw gaat ze op zoek naar de tovenaar van Oz die haar kan helpen om weer thuis te komen.

Rijswijks Jeugd Theater

Het Rijswijks Jeugdtheater is in 1974 begonnen onder de naam ‘De Rijswijkse Sprookjeskinderen’.
Deze kleine toneelgroep verwierf in de loop der jaren veel bekendheid. Later is de naam veranderd in het Rijswijks Jeugdtheater (RJT). Niet alleen sprookjes, maar ook andere musicals werden gespeeld.

Het RJT is inmiddels uitgegroeid tot een grote groep enthousiaste spelers vanaf 4 jaar. De laatste decennia hebben de spelers van het RJT vele spetterende musicals gespeeld, onder andere in de Rijswijkse Schouwburg.De magie van zang, toneel en dans levert een bijdrage aan een plezieriger samenleving. Musical spelen verenigt jong en oud en het ontroert een breed publiek.  De deuren van het RJT staan wijd open voor iedereen die interesse heeft in theater. Zelfontplooiing en creativiteitsontwikkeling dragen niet alleen bij aan een persoonlijke groei en zingeving, maar ook aan culturele diversiteit, sociale samenhang, cultureel burgerschap en zelfs aan de culturele activering van de stad en provincie.

Het RJT biedt musicallessen aan iedereen vanaf 4 jaar. Spelers repeteren één keer per week en de lessen worden gegeven door professionele zang-, dans- en toneeldocenten. Naast kleine presentaties in onze eigen lesruimte voeren onze spelers ieder jaar verschillende musicals op (meestal) in de Rijswijkse Schouwburg.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]