De nieuwe Nederlandse versie van de musical The Sound of Music begint twee weken later dan gepland. De eerste voorstelling zou eerst op 16 juni plaatsvinden. Maar de aftrap van de reeks in het Circustheater in Scheveningen gaat nu van start op 30 juni. Dat staat op de website van producent Stage Entertainment.

Het verlangen naar een mooie toekomst is sterker dan ooit. We snakken naar een positieve boodschap. Aan liefde en aan hoop op betere tijden. En dat is precies waar The Sound of Music over gaat. De rebelse, optimistische Maria neemt je mee op avontuur in de Oostenrijkse bergen. Ze bevrijdt zichzelf van de beklemmende discipline in het klooster en doet vervolgens hetzelfde met de stugge familie Von Trapp. Met haar ontwapenende directheid en speelse kijk op het leven, laat ze de harten van alle Von Trappjes smelten.

Nandi van Beurden speelt de hoofdrol van Maria, de rol van Moeder Overste wordt vertolkt door Francis van Broekhuizen. Ook Stefan Rokebrand, William Spaaij en Jimi Hendrikse zijn in de voorstelling te zien.

De voorstelling is tot en met 8 augustus te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Hierna trekt de op waarheid gebaseerde hitmusical door het land langs onder meer Amsterdam, Maastricht, Groningen en Rotterdam.