Vanwege het ongekende succes in 2019 komt The Book of Mormon vanaf 15 maart 2022 terug naar Koninklijk Theater Carré. De met Tony®, Olivier® en Grammy® Awards bekroonde show volgt twee mormoonse jongens die op een zendingsmissie naar Afrika worden gestuurd, ver weg van hun thuis in Salt Lake City. Kaarten voor deze Broadwayhit van Trey Parker, Matt Stone en Robert Lopez zijn te koop vanaf 5 juli 2021 om 10:00 uur via carre.nl.
 
Trey Parker en Matt Stone zijn de makers van de met een Emmy en Peabody bekroonde tv-serie South Park (nu in het 23e seizoen) en de speelfilms South Park: Bigger, Longer & Uncut en Team America: World Police. Robert Lopez co-creëerde de musical Avenue Q en schreef mede de liedjes voor Disney’s Frozen en Coco. Hij is een van de slechts vijftien artiesten die alle vier de grote entertainmentprijzen heeft gewonnen: Emmy®, Grammy®, Oscar® en Tony® Awards.
 
De cast voor de internationale tournee wordt binnenkort bekend gemaakt. Amsterdam zal voor deze internationale cast de enige stad buiten het Verenigd Koninkrijk zijn.
 
Sinds zijn wereldpremière in maart 2011 in het Eugene O’Neill Theatre in New York, waar het negen Tony® Awards won waaronder die voor beste musical, werd The Book of Mormon op drie continenten opgevoerd en won de show meer dan dertig internationale onderscheidingen. De musical heeft alle kaartverkooprecords verbroken in New York, Londen, Melbourne en Sydney.
 
Het script, muziek en liedteksten zijn van Trey Parker, Robert Lopez en Matt Stone. De regie is van Casey Nicholaw en Trey Parker. Nicholaw is daarnaast ook verantwoordelijk voor de choreografie. Verder tekende Ann Roth voor het kostuumontwerp, Brian MacDevitt voor het lichtontwerp, is het geluidsontwerp van Brian Ronan, de orkestraties van Larry Hochman en Stephen Oremus en zijn de muzikale leiding en vocale arrangementen eveneens van Stephen Oremus. The Book of Mormon wordt geproduceerd door Anne Garefino, Important Musicals en Sonia Friedman Productions.

Broadway in Carré

In de reeks Broadway in Carré worden de meest toonaangevende internationale producties exclusief in Carré gepresenteerd, in de originele Engelstalige uitvoering. In 2016 haalde Carré de musical Pippin naar Nederland. In het najaar van 2017 was het toneelstuk The Curious Incident of the Dog in the Night-Time gedurende twee weken te zien in een uitverkocht Carré. In maart en april 2018 werd de opvolger Sunset Boulevard gepresenteerd. Met The Book of Mormon ging in 2019 een lang gekoesterde wens van Carré in vervulling. Na een bewogen periode brengt Carré deze positieve hit-voorstelling terug naar Amsterdam. Onder de vlag Broadway in Carré brengt het theater de Broadwayervaring naar Nederland, zodat iedereen de voorstellingen kan zien zoals ze gemaakt en bedoeld zijn.