Floor Brüggenwirth, Zoë Rijk, Ruben Santens, Mathias De Decker, Fay de Klein, Fiene Solinger, Chris van der Lee, Jessica Steinherr, Imahni Tsolakis, Tristan van der Lingen, Belle van der Pijl en Judith van der Wijst speelden hun Song & dance voorstelling met de titel Night @ The Movies. Gedurende een uur werd in hoog tempo gedanst en gezongen. De nadruk lag op ensemblestukken maar daarbinnen kreeg een ieder zijn moment om te stralen. Wat opviel was dat de dans heel strak was en tot in de puntjes was verzorgd.

Night @ the movies

Night @ the movies was een compilatieprogramma waarin de derdejaars van de opleiding musicaltheater Fontys knalden. Van de grote filmklassiekers tot verrassend nieuw materiaal kwam voorbij. Zij werden gecoacht door choreografen Chiara Re, Liesanne van Dongen, Kick Spijkerman en zangcoach Jack Breikers. De studenten konden helaas niet voor een volle zaal spelen, maar desondanks was de energie van deze groep er niet minder onder. De sfeer die de studenten neerzetten bij elk nummer was af en zorgde dat de tijd werkelijk voorbijvloog.

Het Academietheater heeft sinds kort de beschikking over nieuwe theaterlampen. Daardoor is het voor de studenten nog meer mogelijk een vlammende show neer te zetten die in geen enkel theater zou misstaan. De energie die bij deze voorstelling nodig was, hebben deze studenten in overvloed in huis waarbij schakelen tussen de diverse nummers toch zeker enige discipline vereist. Juist die afwisseling maakte Night @ the movies tot een swingende eerlijke voorstelling waarbij je niet gestoord werd door een decor en de nummers razendsnel op de planken werden gezet.

Musicals

Er werden nummers uit musicals zoals Evita, A Chorus Line, Kiss of a Spiderwoman en Singing in the rain gezongen met een bijpassende  choreografie waarbij de energie en passie voor dit mooie vak duidelijk te zien was. De choreografieën van Night @ the movies waren strak en uitstekend verzorgd en ook de zang was spot on en van hoog niveau. Tussen de nummers door werd er razendsnel verkleed maar dat haalde de snelheid niet uit deze dynamische show. In deze tijd is het een voorrecht om getuige te mogen zijn van een theatervoorstelling.

De combinatie die musical divers maakt spel, dans en zang kende in deze voorstelling, zoals de titel al zegt, een hoog gehalte zang en dans maar bij een volgende voorstelling zullen alle drie disciplines weer de boventoon voeren. Deze studenten laten zien dat ze deze beide disciplines in hun bloed hebben waarbij het lijkt dat het ze eenvoudig afgaat en dat toont juist hun kwaliteit. Dit is een waanzinnige groep mensen die er heel veel tijd, liefde en energie in heeft gestoken. En dat was te zien! Het is zo zonde dat maar heel weinig mensen deze topprestatie konden zien vanwege Corona.

Fontys Academie  Muziek- en Musicaltheater

Fontys leidt op tot Bachelor Dans – Musicaltheater en Bachelor Muziek – Muziektheater. Daarnaast heeft de academie een eigen vooropleiding Muziek- en Musicaltheater. Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater levert studenten af op internationaal topniveau. Vele van de oud-studenten zijn al jaren in diverse (inter)nationale producties te zien, of werken als coach in het theaterwerkveld. De academie is onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK).

Musicaltheater

Tijdens de opleiding Musicaltheater ontwikkel jij je professionele performing skills door groeps- en individuele coaching en masterclasses van docenten uit het werkveld. Je speelt mee in voorstellingen en krijgt zicht op werken met regie, choreografie, muziek, dramaturgie, licht enzovoorts.

  • Je volgt dans-, zang- en dramalessen en vakken als showrepertoire, spreekstem en zangtechniek
  • Je duikt in de theorie met onder meer solfège, anatomie en musicalgeschiedenis
  • Je ontwikkelt je persoonlijkheid en het vertrouwen in jezelf en in je performance
  • Je ontdekt ook of je talent hebt om musicals of theater te maken

Meer informatie vind je hier

er zijn geen afbeeldingen gevonden