15 jaar geleden richtten Joost de Jong en DJ Jansen Stichting NoNonsense in Rijen op. Zij wilden met amateurs een zo professioneel mogelijke voorstelling maken. De docenten hadden zelf in professionele musicals gestaan en wilden de leerlingen datzelfde gevoel geven. Er was meteen zo veel belangstelling dat er een groep gevormd kon worden en dat jaar werd de eerste voorstelling, Ik heb een droom, in CC De Boodschap opgevoerd. Na een paar jaar werden er ook kindergroepen in het leven geroepen en zo bestaat de huidige Stichting uit drie groepen: de Teenzz (8-12 jaar), de Youngzz (12-18 jaar) en de Theatergroep (18+). De jeugdgroepen repeteren in Breda en de volwassenen in Rijen. De optredens vinden plaats in het Chassétheater in Breda.

Twee leden van de eerste lichting zijn nog steeds actief bij de Stichting: Nick van Kuipers speelde vele rollen bij NoNonsense, volgde daarna het conservatorium en een master in Tilburg en is sinds 5 jaar de docent van alle groepen. Zijn moeder, Leonore van Kuipers, heeft alle producties van de Theatergroep meegespeeld en is sinds 2010 voorzitter van Stichting NoNonsense. Naast Nick staan er  twee choreografen hem bij voor de dansen, Rosanne Pits en Mark Zielhorst.

Vorig jaar moest de Stichting noodgedwongen door alle Corona-maatregelen de voorstellingen van dat jaar doorschuiven naar het huidige jaar. De lessen konden zowel vorig jaar als dit jaar voor een deel niet doorgaan vanwege sluiting van het buurthuis in Breda, het Belcrumhuis, waar de jeugd repeteert en ’t Rijens Vat, waar de Theatergroep normaalgesproken les heeft. De docenten hebben erg hun best gedaan op alle online lessen, maar het is toch anders als je elkaar in het echt ziet. De laatste weken zijn we begonnen met buitenrepetities. De Teenzz werken  aan de voorstelling Op schoolkamp, de Youngzz aan Ik heb een kleine droom. Beide groepen treden op 12 juni op in het Chassétheater in Breda.

 De Theatergroep werkte aan een door Nick van Kuipers zelfgeschreven sprookjesmusical op En ze leefden nog….  De leden hebben besloten dat met de huidige maatregelen optreden niet tot de mogelijkheden behoort en spreken de voorstelling in als hoorspel.

Het 15 -jarig jubileum kan dus niet samen gevierd worden op het podium. Het bestuur heeft daarom besloten het feest komend jaar te vieren. Vanaf september repeteren de Youngzz en de Theatergroep  voor een grote familieshow, genaamd 15, naar het 15-jarig jubileum. In juni zijn er proeflessen voor mensen met interesse. Meer informatie over Stichting NoNonsense en al haar voorstellingen van de afgelopen 15 jaar is te lezen op onze website.