Albert Verlinde heeft vandaag, op de 75ste verjaardag van componist Andrew Lloyd Webber, bekendgemaakt dat Edwin Jonker en Alex Klaasen als Pilatus en Herodes in de iconische musical Jesus Christ Superstar te zien zullen zijn. Nadat eerder al bekend is geworden dat er hoofdrollen zijn voor Jeangu Macrooy (Jezus), Freek Bartels (Judas) en Magtel de Laat (Maria) is de theaterproducent trots op zijn sterrencast. De kaartverkoop voor Jesus Christ Superstar is vanaf vandaag geopend. 

Samen met Senf Theaterproducties en Jaco Kaasschieter produceert Albert Verlinde deze legendarische musical, in een regie van Ivo van Hove. ‘Met Edwin Jonker en Alex Klaasen hebben we twee fantastische acteurs,’ laat Albert Verlinde weten. ‘Zij hebben hun sporen in diverse disciplines verdiend en zijn echt een toegevoegde waarde voor deze voorstelling. Dit is een sterrencast waar ik enorm trots op ben.’ 

Alex Klaasen, winnaar van maar liefst zes Musical Awards, verheugt zich op zijn rol van Herodes. ‘En op de samenwerking met Ivo van Hove, die deze voorstelling gaat regisseren.  Hij weet een productie altijd naar een hoger plan te tillen en het maximale uit de cast te halen. Dat moet fantastisch zijn om daar deel van uit te maken.’ Edwin Jonker is het eens met Alex. ‘Als je ziet wie er allemaal meedoen aan deze voorstelling, mag je spreken van grote namen die fantastisch kunnen spelen en zingen. Trots dat ik mee mag doen.’ 

Voor Jesus Christ Superstar schreef Tim Rice de teksten en Andrew Lloyd Webber de muziek. Van het album werden wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht. Jesus Christ Superstar was vanaf 1972, acht jaar onafgebroken op het Londense West End te zien. Op Broadway werd de voorstelling genomineerd voor vijf Tony Awards. Daarnaast is het verhaal twee keer verfilmd.

Jesus Christ Superstar gaat op 21 januari 2024 in première in het DeLaMar Theater Amsterdam en is daarna slechts 7 maanden te zien in 21 theaters. De kaartverkoop is vanaf vandaag geopend. 

Meer informatie en kaartverkoop via www.superstarmusical.nl

Senf Theaterproducties, Jaco Kaasschieter en Albert Verlinde produceren Jesus Christ Superstar. Lyrics van Tim Rice met muziek van Andrew Lloyd Webber.

Fotocredits: Marthe Hennink & Roeltje vd Sande Bakhuyzen