‘Gedurfde musical met jonge talenten’ is de aanhef bij de aankondiging van deze musical maar met deze cast is succes eigenlijk al bijna vanzelfsprekend. Spring Awakening speelt zich af in de negentiende eeuw, maar had zich net zo goed in deze tijd kunnen afspelen en daar ligt ook meteen de link waar regisseur Koen van Dijk naar toe werkt in deze productie. Aan de inzet van deze talenten zal het niet liggen, zagen wij tijdens de eerste hele doorloop. Volgende week gaat cast en crew het theater in.

De muziek maar ook spel en dans zijn voor al deze talenten perfect om zich in vast te bijten en voor het publiek een genot om naar toe te gaan en te gaan kijken en luisteren. Choreograaf Roy Jonathans heeft een sterke en veeleisende choreografie gemaakt en dat in combinatie met de geweldige nummers, arrangementen en  regie van Koen van Dijk  Spring Awakening tot een musical die je moet gaan zien.

Wij keken mee met de repetities en waren onder de indruk van hetgeen wat we zagen. Daarnaast spraken we met de cast en maakten dit verslag.

Spring Awakening

Indringende scènes en explosieve rocksongs buitelen over elkaar heen in de met 8 Tony Awards bekroonde musical Spring Awakening. Hierin volgen we een groep jongeren die hun identiteit en seksualiteit probeert te ontdekken, terwijl hun kerk, school en ouders elk ontluikend gevoel onderdrukken. Dit leidt tot een kruitvat aan opgekropte emoties, dat wel móet ontploffen. Spring Awakening is gebaseerd op een toneeltekst van Frank Wedekind, dat bij verschijning als controversieel werd bestempeld door de uitgesproken manier waarop het thema’s als abortus, homoseksualiteit, kindermisbruik en zelfdoding behandelde. De musicalbewerking van het stuk actualiseert deze onderwerpen en combineert ze met zinderende rockmuziek. Een gedurfde show over liefde en seks, over leven en sterven.

Creatives

Tekst: Steven Stater
Vertaling: Daniël Cohen
Muziek: Duncan Sheik
Regie: Koen van Dijk
Choreografie: Roy Jonathans

Foto: Liza Kollau

Meer informatie vind je hier.