Volgend theaterseizoen brengt Solo Stories  ‘Nu ik je zie’, een solovoorstelling gebaseerd op het boek dat Merlijn Kamerling schreef over zijn zoektocht naar zijn vader Antonie. Solostories is  trots en blij dat ze vandaag bekend kunnen maken dat Soy Kroon deze monoloog gaat spelen. Vanaf januari in de theaters!
In een aantal theaters is de kaartverkoop nu gestart, de komende weken en maanden kan je ook kaartjes aanschaffen via de rest van de theaters.

De theaterbewerking wordt ontwikkeld door het team dat eerder verantwoordelijk was voor onder meer Ma, naar het boek van Hugo Borst en gespeeld door Eric Corton. De regie is in handen van Benno Hoogveld en het script wordt geschreven door Marc Veerkamp.

De voorstelling is van januari tot en met juni 2023 in de Nederlandse theaters te zien.

Nu ik je zie

Tien jaar na de dood van zijn vader gaat zijn 21-jarige zoon op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet.

Het leven en de dood van Antonie Kamerling staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift. Maar zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet.

Inmiddels is Merlijn begin twintig en voor hem voelt het soms alsof ook zijn eigen leven op een bepaalde manier stil is blijven staan. Hij denkt dat dat iets met zijn vader te maken kan hebben. Voor het eerst gaat Merlijn daarom echt op zoek naar wie Antonie was. Hij bezoekt familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Hij praat met hen over Antonie, wat hij wilde, waarin ze op elkaar lijken. Wat weten zij van zijn vader, van zijn depressies? Kunnen ze Merlijn helpen aan meer mooie herinneringen aan zijn vader?

Nu ik je zie wordt een voorstelling over een zoektocht van een twintiger naar zijn eigen identiteit. De solovoorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Merlijn Kamerling, dat in september 2020 verscheen. In oktober 2020 verscheen tevens de veelbesproken documentaire Antonie & Merlijn: 10 jaar later.