Vorige week zagen we al de eerste groep derdejaars studenten en gisteravond was de andere helft van de klas aan de beurt. De solo’s, duo’s en trio’s van de derdejaars van de Frank Sanders Akademie zijn dé gelegenheid voor de studenten om een voorstelling te maken én te spelen. De studenten schrijven hun eigen verhaal of laten het schrijven en gebruiken daarvoor bestaand materiaal of maken hun eigen teksten.

Robin Ketelaers beet de spits af met haar solo De tijd van m’n leven. Ze opende samen met Menno met een dans uit Dirty Dancing waarna zij een solo liet zien waarin fantasie de hoofdrol speelde.

Daarna was het de beurt aan Menno Dekker, Twan Bosschaart en Dennis Huis. Zij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorstelling ‘(B)rouwproces’, een komisch verhaal over broederschap en rouw en waarin Plopsaland en K3 ook nog even voorbij kwamen. 

Sterre Schaasberg was de laatste voor de pauze en nam ons mee naar haar kamer vol creativiteit en zij liet onze fantasie tot bloei komen! Geloof jij wat je ziet, of zie jij wat je gelooft?

Benthe de Wijs speelde haar solo ‘WijnPijn’? en wij namen een kijkje in de wereld van een alcoholiste, die verdwaald raakte in herinneringen. Het publiek liet zich verrassen door de leuke maar ook tragische momenten die deze vrouw herbeleeft.

Nathalie van Arenthals en Anne van den Dries speelden hun duo ‘Zie jij wat ik zie? Kunt u zonder vooroordeel kijken naar de mensen om u heen?’ Een verhaal waarin een vrouw de confrontatie aangaat met een high class escort dame die regelmatig de man van de vrouw ontvangt.

Jozefien de Lange speelde haar solo ‘Ik vind het moeilijk’, waarin ze vertelde op een hele droge maar komsiche manier waarom zij  het leven een tikkie te ingewikkeld vindt.

De muzikale leiding was de hele avond in de vertrouwde handen van Frans Heemskerk. 

De laatste voorstelling van deze groep derdejaars zal Pippin zijn en zal plaats vinden op 9 en 10 juni in DeLaMar West. Daarna gaan een aantal studenten zijn of haar eigen weg. De rest van deze groep gaat stagelopen of zal verder lessen volgen in het vierde jaar.