De iconische show Singin’ In The Rain is aangemeerd in Berlare. Drie jaar na zijn laatste productie is Festivaria terug met een spektakelmusical van formaat. De nieuwe voorstelling is een spetterende show, en dat valt ook letterlijk te nemen. In de hoofdrol schitteren Michiel De Meyer als Don Lockwood, Daphne Wellens als Kathy Selden, Nordin De Moor als Cosmo en Hilde Van Wesepoel als Lina Lamont en dat doen ze met verve. Ook de figuranten en dansers doen niet onder.

Singin’ in the Rain

Na drie jaar is Festivaria terug met een nieuwe show aan het water. In 2019 bracht het Titanic en ook nu heeft de show een directe link met het water dat het volledige podium omringt. Naast de groep figuranten zijn er vier hoofdrollen. Voor acteurs Michiel De Meyer (Don) en Nordin De Moor (Cosmo) is het niet de eerste keer dat ze aan een project van Festivaria meedoen. “Het is een perfect project voor de zomer”, klinkt het.

Singin’ in the Rain volgt Don Lockwood en Lina Lamont, twee supersterren van de stomme film. Volgens de studio, en de roddelboekjes, vormen ze het perfecte koppel. Maar dat is iets waar Don niet mee akkoord gaat, zeker niet wanneer hij Kathy ontmoet. Hij wordt verliefd en probeert Kathy’s talent te integreren in dat van de stomme films. Als het filmhuis op een dag beslist om aan geluidsfilms te beginnen, ziet hij een kans om haar carrière te helpen lanceren.

Groots

 Net zoals we van Festivaria gewend zijn, was ook deze nieuwe voorstelling eentje om u tegen te zeggen. De voorstelling staat garant voor een nostalgisch feestje waarbij de iconische liedjes uit de film elkaar in no time opvolgen. In De Kapper Kapt, wat in de film bekendstaat als Moses Supposes, tonen Nordin De Moor en Michiel De Meyer voor het eerst hun tapkwaliteiten.

Daarna komt er geen einde aan de dansmomenten en overtuigt ook actrice Daphne Wellens het publiek in Goeiemorgen, waarin het volledige trio voor het vrolijkste moment van de avond zorgt. Maar het mooiste en misschien meest iconische moment was toch De Regen Valt Op Mij, waar het personage Don Lockwood zingt over hoe gelukkig hij is. Daarbij valt er binnen de eerste minuut een immense hoeveelheid regen naar beneden, waarna acteur Michiel De Meyer minutenlang op een glad en natte ondergrond het beste van zichzelf geeft.

Singin’ in the Rain is een perfecte combinatie van klasse, goesting, energie, humor en spektakel. Wie nog wil gaan kijken, kan tot en met 3 september terecht aan het Donkmeer. Tickets kan je bestellen via www.festivaria.eu

Verslag: Joke Vereecken
Foto’s: Festivaria