Volgende week gaat aan het Donkmeer de show Singin’ in the Rain in première. Fans moesten drie jaar wachten op een volgende show, maar Festivaria belooft er dit jaar een lap op te geven. In Singin’ in the Rain worden de drie hoofdrolspelers, Michiel De Meyer, Daphne Wellens en Nordin De Moor, namelijk bijgestaan door maar liefst 200 vrijwilligers.

Wie aan Singin’ in the Rain denkt, die denkt aan een zingende Gene Kelly aan een lantaarnpaal. Diezelfde iconische lantaarnpalen en alle bekendste liedjes uit de film zijn vanaf volgende week ook terug te vinden in Berlare. Op 19 augustus gaat de musical daar namelijk in première. Het belooft alvast een spetterende show te worden, en het ‘spetterende’ aspect kan je best letterlijk nemen.

Singin’ in the Rain

Het verhaal is volledig gebaseerd op de gelijknamige film uit 1952 en speelt zich, zoals velen al weten, af in de overgang van stille film naar gesproken film. Don Lockwood (Michiel De Meyer) is een bekende filmacteur en moet tot zijn grote spijt samenwerken met diva Lina Lamont (Hilde Vanwesepoel). Maar wanneer Don verliefd wordt op theateractrice Kathy Selden (Daphne Wellens) is het hek van de dam. Zeker wanneer Don wil dat zijn echte vlam Kathy de stem van Lina inspreekt. In dat alles wordt Lockwood ook bijgestaan door zijn beste vriend, Cosmo (Nordin De Moor).

“Perfect zomerproject”

Singin’ in the Rain is de eerste productie van Festivaria in drie jaar tijd. Voor acteurs Michiel De Meyer en Nordin De Moor is het al de zoveelste keer dat ze terug in een productie aan het Donkmeer staan. “Het is een perfect project voor de zomer”, klinkt het bij Michiel. “Altijd goed weer, leuke mensen, … ik word er gewoon blij van.” Nordin geniet dan weer van de verscheidenheid aan shows. “Alle projecten die ik hier al heb gedaan waren zo verschillend, in de vorige show had ik zelfs geen enkele scène met Michiel. Nu doen we bijna alles samen, dus dat is een voordeel… of een nadeel (lacht).”

Zoals elk jaar is ook het decor weer een huzarenstukje geworden. Voor het eerst gebruikt Festivaria een groot scherm met ledverlichting én zullen alle figuranten het decor zelf verplaatsen. “We hebben niets te verstoppen”, klinkt het bij decorontwerper Marnik Baert. Ook op vlak van dansen is de show een grote uitdaging. “Ik heb dansacademie gevolgd en ben dus maar al te blij dat ik nu nog eens de kans krijg om veel te dansen”, vertelt Michiel De Meyer. Voor Nordin De Moor ligt het iets moeilijker, hij heeft zich namelijk recent geblesseerd tijdens de repetities, maar zet alles op alles om op de première te knallen.

Tickets

De show is van 19 augustus tot 3 september te zien op het Donkmeer in Berlare. Ondertussen werden er al 18.000 tickets verkocht, maar natuurlijk zijn er ook nog een aantal beschikbaar. Die kan je bestellen via www.festivaria.eu.

Verslag: Joke Vereecken

Foto’s: Jolien Coelus