Het Rotterdams Philharmonisch Orkest streamt in het Paasweekend een musicalshow met de mooiste musicalsongs en opera-aria’sA Musical Easter For You. Op het programma staan onder andere musicalhits uit Jesus Christ Superstar en West Side Story, operamelodieën uit La Cenerentola en muziek uit The Color Purple. Het voltallige orkest speelt samen met een vocale cast, bestaande uit Brigitte Heitzer, Nyassa Alberta, Milan van Waardenburg, Rein Kolpa en Karin Strobos. Er staat ook moderne dans op het programma. A Musical Easter For You is te bekijken vanaf 4 april om 11:00u en daarna on-demand. Tickets voor het online concert kosten € 10 en zijn verkrijgbaar via de website van het orkest.

Vier Pasen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest

A Musical Easter For You brengt een uur zang, dans en symfonische muziek door het Rotterdams Philharmonisch Orkest en een cast van dansers en vocale sterren. Dit concert is het vervolg op A Musical X-mas For You, dat het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft aangeboden in december. Dit was een groot succes, het Kerstprogramma werd meer dan 10.000 keer bekeken. 
 
Nyassa Alberta en het Rotterdams Philharmonisch Orkest tijdens de opnames van A Musical X-mas For You in december, Foto’s door Karen van Gilst
 
Mezzosopraan Nyassa Alberta, zong ook mee in het musicalprogramma met Kerst: “Na een fantastische samenwerking in december met het Rotterdams Philharmonisch Orkest kijk ik er enorm naar uit om weer te mogen zingen met het orkest en een geweldige cast. Deze keer zing ik ‘Someone to watch over me’ van Gershwin voor u.”
 
Tenor Milan van Waardenburg kijkt er naar uit om weer te zingen: “Eindelijk, na maanden thuis, kan ik weer zingen, samen met vier fantastische stemmen en 80 muzikanten. Het publiek kan zich verheugen. Van Bernstein tot Webber, er is voor elk wat wils! Dat mag je niet missen.”
 

Cast

Voor het vocale aandeel van dit concert werkt het orkest samen met een internationale sterrencast, bestaande uit Brigitte Heitzer (bekend van Evita), Nyassa Alberta (Tina Turner), Milan van Waardenburg (Anastasia), Rein Kolpa (o.a. Sound of Music) en Karin Strobos (diverse producties Aalto-Musiktheater in Essen, Duitsland). Sheila María Hernández Torriente en Edgar Sagarra Portuondo dansen een eigen choreografie op Le Jardin féerique. De dirigent is Alexander Hanson.

Bekijk de stream vanaf 4 april

Het programma A Musical Easter For You van het Rotterdams Philharmonisch Orkest is te bekijken vanaf Eerste Paasdag, 4 april om 11:00u en daarna on-demand. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het orkest en kosten € 10. 
 
Foto’s: Karen van Gilst