De theatersector heeft het zwaar getroffen in deze crisis. De deuren gingen onverbiddelijk dicht, en het uitzicht op nieuwe voorstellingen werd telkens kleiner. Om alle liefhebbers toch te kunnen bedienen, heeft Steven Roox live Facebook concerten gegeven, die altijd te zien waren op musicalsites.nl. Sinds de ‘versoepelingen’ is er wél weer wat mogelijk. Met de RooxLive Musicalconcerten kan er een beperkt aantal gasten dus genieten van een live musicalconcert.

Het miniconcert bestond uit nummers van artiesten die het hebben geschopt tot hun eigen musical! Artiesten zoals ABBA, Elvis Presley, Queen, Boney M, The Beach Boys en Billy Joel. Het concert duurde meer dan 75 minuten waarbij de zangeressen en zangers werden begeleid door Stef de Hond op de piano. Het publiek kon genieten van bekende musicalsongs met de nodige achtergrondinformatie. Het was zowel voor publiek als cast heerlijk om weer even te genieten van een avond theater met publiek, al was het op afstand.

 

Dana van der Geer, Lois van der Ven, Steven Roox, Jeroen Robben, Martijn van Voskuijlen en Sjoerd Oomen zongen in deze speciale omgeving, de Koepelgevangenis in Breda, een reeks van mooie nummers.

De musicalconcerten zijn een groot succes en waren razendsnel uitverkocht. Daarom is besloten om een flink aantal concerten toe te voegen, waaronder ook concerten in het weekend. Alle concerten zullen in de Koepelgevangenis plaatsvinden. 

Koepelgevangenis

Het meest kenmerkende gebouw van het complex, gebouwd in 1883 door J.F. Metzelaar. De koepelgevangenis bevat 198 identieke cellen die ingezet kunnen worden tijdens ieder evenement. Kijk naar boven en zie de unieke koepel vanuit onder gezien. Deze unieke plek is telkens weer het decor voor de concerten van Roox-Live.

 

Dana van der Geer 

Dana is geboren in Voorburg en zong op jonge leeftijd al mee in een kinderkoor. Tijdens de middelbare school volgde ze een extra theaterklas op school. Na het behalen van haar VWO diploma begon ze in 2014 aan de studie musicaltheater aan de dansacademie in Tilburg om na 2,5 jaar de overstap te maken naar de studie muziektheater waar ze in mei 2019 is afgestudeerd. Tijdens haar studie heeft ze les gehad van onder andere Edward Hoepelman, Katrien Verheijden, Marc Krone, Brigitte Odett en Florian Boutonnier. Ook heeft ze tijdens haar studie Hedy la Rue in How To Succed In Business Without Really Trying gespeeld, was ze te zien in Titanic onder regie van Paul Eenens en vervulde ze de rol van Charlotte Malcolm in A Little Night Music onder regie van Koen van Dijk en ze was ook te zien in de musical Mama Mia.

Lois van de Ven

Ze speelde in de musical HAIR (ensemble & cover Sheila) en in de musical Disney’s Beauty and the Beast was ze te zien als Babette en cover Belle. Loïs studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg richting muziektheater en kreeg zangles van Katrien Verheijden en Edward Hoepelman. Ze studeerde tijdens haar masteropleiding flamencozang in Nederland en Spanje (Sevilla). Was het afgelopen seizoen te zien in de musical Disney’s Der Glöckner von Notre Dame (ensemble & cover Esmeralda) in Stuttgart.  Ook speelde ze in de kleine voorstelling Een avond met Dorus (ensemble) en in Het Kerstverhaal van Kleine Ezel speelde ze de rol van Mama Ezel en Bok. Ze studeerde af met haar eigen muziektheaterflamencovoorstelling La Capitana. Het afgelopen seizoen was ze te zien in Anastasia.

Jeroen Robben

In het Circustheater was hij te zien als understudy Beest en als Gaston in Disney’s Beauty and the Beast. Daarna volgde een tour door Nederland met de musical Hair. Jeroen begon aan de vooropleiding Dans Academie Tilburg en studeerde aan het Conservatorium Muziektheater Tilburg.  In 2006 begon hij zijn carrière in Chess de Musical. In de periode daarna was hij te zien in de musical De Fantasticks (Matt), Jeans 18 en in Berlijn in Dirty Dancing (understudy Billy). Hij speelde Tom Collins in de musical Rent van het M-Lab. In seizoen 8 was hij te zien als kandidaat van The Voice of Holland. Recent speelde hij de rol van Buddy in We Will Rock You en ging hij op voor de rol van Khashoggi.

Martijn van Voskuijlen

Hij was te zien in Fame, High School Musical, Mary Poppins, Miss Saigon, Shrek, Flashdance, Moeder ik wil bij de Revue, Beauty and the Beast, A Chorus Line, If/Then, Musicals Gone Mad 2017, My Fair Lady en My Fair Lady. Martijn studeerde in 2008 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting musicaltheater. Na Candide van Stichting Theaterplan was Martijn tijdens zijn opleiding werkzaam als entertainer in De Efteling.  Martijn was ook te zien in het ensemble van Anastasia.

Sjoerd Oomen

Hij is afgestudeerd in 2008 aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten Tilburg waar hij zangles had van Edward Hoepelman en Jack Breikers. Sjoerd was te zien in de originele cast van Ciske de Rat – de musical, Footloose, Ja Zuster, Nee Zuster, Legally Blonde, De Producers (NL/B), Robin Hood (B), als Alternate Shrek in Shrek – de Musical en als Chris de Vries in Soldaat van Oranje – De Musical. Vorig jaar was hij te zien in de musicalbewerking van Der Kleine Prinz (D).

Steven Roox

Speelde Anthony Hope in Sweeney Todd en Jip in Was Getekend Annie M.G. Schmidt. Was de jaren daarvoor te zien in Ciske de Rat, Beauty and the Beast, Soldaat van Oranje, Hij Gelooft in Mij, Sprookjesboom, als Peter Pan in Peter Pan: The Never Ending Story en in Domino de Musical. Steven rondde eerst een bacheloropleiding communicatiemanagement af om daarna muziektheater te studeren aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij in 2012 afstudeerde. Kreeg daar zangles van Ivar Costenoble en Edward Hoepelman. Steven was dit seizoen te zien in Anastasia

Meer informatie vind je hier

Lees ook:
Musicalsites praat met: Yoran de Bont

er zijn geen afbeeldingen gevonden