Vandaag was de eerste repetitiedag van Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. De komende zes weken wordt er hard gewerkt in theater de Kunstlinie in Almere. De eerste 7 try-outs zullen in Almere zijn, waarna men verhuisd naar theater Carre in Amsterdam waar op 5 maart de galapremière zal zijn. Voor die verhuizing heeft men maar liefst 4 a 5 dagen nodig en past het decor is maar liefst 15 trailers.

Iedere avond zijn er op en rond het toneel haast 80 mensen aan het werk. Behalve dat de voorstelling door heel Nederland zal gaan touren, zal de voorstelling ook in Antwerpen en Gent te zien zijn. Voor een groot deel met de Nederlandse cast, maar ook met een aantal Vlamingen. Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor zijn al bekend gemaakt en binnenkort worden er nog 1 of 2 nieuwe namen bekend gemaakt.

 

Er komt een vernieuwde versie. Met name de vormgeving is aangepast. Zo zal er geen draaischijf zijn. De techniek is in de loop der jaren zo verfijnd geworden dat men rails in de vloer heeft waardoor er razendsnel een nieuwe setting ontstaat. Een aantal schilderijen van Victor Hugo zullen gebruikt worden als projecties als verbinding tussen verschillende scenes. Volgens Hans Cornelissen is de voorstelling nu veel toegankelijker voor jong publiek.

Het verhaal
Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Geschreven door Victor Hugo. Een musical die je gezien moet hebben!

De Nederlandse cast

Milan van Waardenburg – Jean Valjean
René van Kooten – Alternate Jean Valjean
Freek Bartels – Javert
Yannick Plugers – Thénardier
Michael Muyderman – Marius
Channah Hewitt – Fantine
Vajèn van den Bosch – Éponine
Ellen Pieters – Madame Thénardier
Mark Roy Luykx – Enjolras
Sem Gerritsma – Cosette
Isaura Kuyt – Factory Girl
Sjoerd Oomen – Factory Foreman/Brujon
Dirk van den Brand- Bamatabois / Courfeyrac
Yoshua van den Broek – Combeferre
Rick Zwart – Bishop / Lesgles
Yoran de Bont – Grantaire
Leon de Graaf – Montparnasse
Pepijn van Bokhoven – Claquesous
Sem van der Hijden – Feuilly
Jary Sluijter – Joly
Brecht van Arnhem – Prouvaire
Joost van der Aa- Babet
Saskia Schäfer – Madame
Annefleur van den Berg – Old Woman
Donna-Jo Aarts -Ensemble
Lisanne Veeneman – Ensemble
Janne Kolpa – Ensemble
Pamela Kroes – Ensemble
April van Amelsvoort – Ensemble
Kim Reizevoort – Swing
Sofie Heus – Swing
Niels Bouwmeester – Swing
Ronald Jorritsma – Swing
Daan van Dalen – Swing

Kijk voor meer informatie op https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/les-miserables

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]