Maandag 25 oktober is met het traditionele aansnijden van de taart de repetitieperiode voor de musical Lelies van start gegaan. Deze eerste avond stond de scriptlezing op het programma en hierna start de cast met de repetities voor de voorstelling die in december gespeeld zal worden in Amsterdam en Tilburg.

Deze eerste avond met de cast bij elkaar werd meteen duidelijk dat de chemie, die voor deze voorstelling van belang is, zeker aanwezig is. Er wordt door eenieder uitgekeken naar een fijne samenwerking en mooie voorstellingen.

Lelies vertelt het verhaal van Een groep gevangenen die, onder leiding van Simon Doucet, een toneelstuk opvoeren ter ere van bisschop Jean Bilodeau. Onder het mom van ‘de laatste biecht’ lijkt dit toneelstuk een schuldbekentenis van Doucet, maar langzamerhand ontrafelt het verhaal zich tot een waarheid die de bisschop niet onder ogen wil komen… Het is een intrigerend verhaal met uiteenlopende thema’s. Het omvat het taboe rond homoseksualiteit, de problematiek van jongeren in adolescentie en een pleidooi voor gelijke rechten voor iedereen. Deze thema’s maken de musical zowel tijdloos als confronterend actueel.

De voorstelling zal op 3 en 4 december te zien zijn in ’t Zonnehuis in Amsterdam en op 10 en 11 december in Factorium Tilburg. Meer informatie over de voorstelling, de cast en tickets vindt u op www.leliesdemusical.nl

Foto: I love theater