Vandaag zijn de repetities gestart van de musical Before After. Met het aansnijden van de taart wordt begonnen aan de eerste musical voor de producent Oatmilk.

 

Before after

Een actuele en intieme musical over jonge dertigers en hun worsteling met liefde, identiteit en het doorbreken van patronen. Geschreven door de Britse theater-entrepreneur Stuart M. Price en tijdens de pandemie genomineerd met een Off-West End Award voor beste live-stream musical. Before After wordt nu naar de Nederlandse theaters gebracht door de Bossche theaterstart-up Oatmilk Studio. De hoofdrollen zijn voor aanstormend talenten Coen Bril en Desi van Doeveren!

Wanneer Ami en Ben elkaar tegenkomen, herkent zij hem gelijk als haar grote liefde die plots verdween. Hij herkent haar niet. Sterker nog, hij herinnert zich niets meer van vóór zijn auto-ongeluk. Niet eens wie hij was. Before After springt heen en weer tussen nu en toen. Wat ging er mis tussen de twee? En wat als je een tweede kans krijgt? Kun je werkelijk opnieuw beginnen? Before After is een intieme musical met singer-songwriter ballads over liefde, identiteit en het doorbreken van patronen. Eén van de nieuwe Nederlandse musicals die je dit seizoen gezien moet hebben!

Genomineerd voor een award

De musical is geschreven door de Britse theaterentrepreneur Stuart M. Price (concept, compositie en liedteksten) en Timothy Knapman (script). Tijdens de pandemie was de voorstelling als lezing te zien met West End-sterren Rosalie Craig en Hadley Fraser. De lezing werd genomineerd met een Off-West End Award voor beste live-stream musical. Bossche theaterstart-up Oatmilk Studio heeft de deelnemingsrechten bemachtigd en ontwikkelt het script en de compositie nu samen met het Britse team.

Nederlandse cast & crew

Nederlands regietalent Loek de Bakker tekent voor de regie. De Bakker studeerde in 2016 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en werkt sindsdien onder meer voor Toneelschuur Producties en NTjong. De Bakker maakt met Before After zijn debuut als musicalregisseur. De rollen zijn weggelegd voor twee aanstormend talenten: Coen Bril (1997) en Desi van Doeveren (1990). Bril studeerde af aan de Amsterdamse Toneel&Kleinkunstacademie en schitterde in de films De Slag om de Schelde en De Oost. Desi van Doeveren studeerde cum laude af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten en was daarna onder meer te zien in Alex Klaassens Showponies. Recent speelde Desi in de musical Diana & Zonen.

Meer informatie vind je hier