Pop-Up Vocal Projects staat bekend om het organiseren van diverse zangprojecten, workshopdagen of -weekenden en andere evenementen voor zangers uit het gehele land. De projecten of workshops duren doorgaans 1 tot 3 dagen en worden afgesloten met een concert of een doorloop welke wordt opgenomen. Mooie en kwalitatief hoogwaardige projecten waar Frederieke Creemers zich sinds maart 2020 graag als productieleider aan verbindt.

Nu de maatregelen rondom de Covid-19 pandemie het meer toelaten was het volgens haar tijd om haar liefde voor musicals een plek te geven in een project. Een project wat nóg groter en nóg professioneler mocht worden dan normaal al het geval is. Zo worden er bij Pop Up Zingt Musical! na 6 repetitiedagen niet 1 maar 2 concerten gegeven en worden deze uitvoeringen vertoond in het theater. Daarnaast is een 4-koppig orkest onder leiding van Cristoph Mac-Carty aangetrokken voor de muzikale begeleiding en wordt er tevens aandacht besteed aan de regie door choreograaf Panda van Proosdij.  

Het uitkiezen van de nummers was volgens Frederieke nog een hele uitdaging, er is zoveel mooi repertoire om uit te kiezen. Een behoorlijk aantal nummers viel af (bijv. vanwege rechten), maar zelfs daarna bleef er nog erg veel keuze over. Door als productieleden allemaal zelf te kijken welke musicals ze in de show wilde en welke liedjes daaruit dan leuk zouden zijn, hier lijstjes van te maken en vervolgens cijfers te geven aan de liedjes zijn uiteindelijk de 10 nummers/ medleys gekozen welke tijdens het concert ten gehore worden gebracht. Het is een mooie balans geworden tussen uptempo en ballades.  

Bij ieder project van Pop-Up Vocal Projects krijgen de deelnemers van tevoren de bladmuziek thuisgestuurd zodat ze zich goed kunnen voorbereiden en het maximale uit de repetitiedagen kan worden gehaald, maar bij dit project is extra op de gedegen voorbereiding gehamerd aldus Frederieke. Ook vertelt ze dat ze bij dit project hebben gewerkt met een soort audities. Deelnemer Marco vertelt dat hij zich voor dit project heeft opgegeven nadat hij al eerder aan een ander project van Pop-up Vocal had meegedaan.

Het hoge niveau en de professionaliteit van dit project trok hem erg aan en maakte dat hij zich aan heeft aangemeld. De auditie was geen fysieke auditie, maar betrof het insturen van een filmpje waarin je aantoonde dat je kwalitatief hoogwaardig kan zingen én dansen. Dans en beweging is iets wat Marco in zijn eigen Vocal Group minder kan laten zien en ook hierdoor werd hij getriggerd door dit project.

Tijdens het bezoek van Musicalsites.nl aan repetitiedag nummer 4 werd duidelijk dat Marco zijn hart kan wat dat betreft kan ophalen. Waar in de ochtend de zang centraal stond en muzikaal leider Ruben Smits letterlijk kleur aanbracht in de nummers werd er in de middag gewerkt aan staging en choreografie.

Wanneer je Panda van Proosdij aan het werk ziet, begrijp je direct wat zij bedoelt wanneer ze het niet heeft over choreografie, maar over choreografie. Haar bezieling en passie werkt aanstekelijk en brengt het geheel absoluut naar een nog hoger niveau. De uitnodiging om op 31 oktober naar het eindproduct te komen kijken tijdens een van de concerten welke worden gegeven in het ZIMIHC theater Zuilen hebben we dan ook met beide handen aangegrepen en we kunnen niet anders dan u adviseren hetzelfde te doen.  

Kaartenverkoop vind je hier.

Foto’s en verslag Ilse van Vliet en Bam Producties