Verschillende BN’ers maken zaterdag samen met Stichting Gilat, Sophia TV en Muziekids‎ een bijzondere songfestival uitzending. Deze songfestivalspecial is ook live te volgen voor de ernstig zieke kinderen in de ziekenhuizen in Groningen, Utrecht, Den Haag, Leiden en Amsterdam, Maastricht, Nijmegen en ook andere geïnteresseerden kunnen het bekijken via: https://www.youtube.com/watch?v=A4kylYfyHxs

Naast optredens van verschillende artiesten treedt ook de winnaar van het Sophia Songfestival op. Dit is een patiëntje van het Sophia Kinderziekenhuis. Zes kinderen die het afgelopen jaar met een ernstige ziekte geconfronteerd zijn zullen het woensdag tegen elkaar opnemen in deze speciale junioren competitie. De jury met daarin musicalster René van Kooten, zangeres Lakshmi en YouTube-ster Frank Slotta maken aan het einde van de middag de winnaar bekend.

Jair Eisenmann, de oprichter van Stichting Gilat: ‘Ons team doet er echt alles aan om de kinderen op te vrolijken in deze moeilijke coronatijd. Met hulp van deze artiesten en die van Jeangu Macrooy en de ziekenhuizen brengen we het Eurovisie Songfestival tot aan het ziekenhuisbed van deze ernstig zieke kinderen.’

De stichting verzorgt interactief kindertheater in academische ziekenhuizen. Vanwege COVID-19 liggen de voorstellingen in de ziekenhuizen helaas stil. ‘Gelukkig kunnen we wel online doorgaan. Zaterdag keren we speciaal voor het Eurovisie Songfestival terug naar het Erasmus MC Sophia in Rotterdam. Maar we kunnen niet wachten tot we straks wekelijks terug kunnen keren naar de ziekenhuizen. Niet alleen omdat we alle kinderen weer ‘echt’ willen zien en blij maken, maar ook omdat we binnenkort kunnen uitbreiden naar nieuwe ziekenhuizen,’ besluit Eisenmann.

De stichting is vernoemd naar Eisenmanns dochter Gilat, die het grootste deel van haar leven in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Ruim tien jaar geleden is ze overleden.