Vanmiddag zagen wij in de Rijswijkse Schouwburg The Sound of Music van Het Rijswijks Jeugdtheater. De zaal was lekker gevuld en het publiek genoot volop.

Musicalsites komt al een paar jaar bij het RJT en dit keer was voor het eerst gekozen om spelers uit verschillende groepen te kiezen voor een productie. Dat zorgde voor een realistischer beeld, want nu werden volwassen rollen ook echt door volwassenen gespeeld. De magie van zang, toneel en dans levert een bijdrage aan een plezieriger theaterbeleving. Musical spelen verenigt kinderen en jongeren en het ontroert een breed publiek. De cast speelde met veel energie en weet die fijn over te brengen op het publiek dat na elk nummer luid applaudisseert.

The Sound of Music

The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en daarom de opdracht krijgt van Moeder-Overste om als gouvernante te gaan werken voor de zeven kinderen van kapitein Von Trapp. De kapitein regeert zijn kinderen met militaire discipline. Wanneer de kapitein een tijd van huis is laat Maria de kinderen weer opbloeien.

Het hartverwarmende verhaal over de muzikale gouvernante en het gezin Von Trapp speelt zich af tegen de grimmige achtergrond van de Anschluss van Oostenrijk bij Nazi-Duitsland. Het is daarmee een verhaal over liefde en kracht in een angstige tijd. De beroemde muziek van componistenduo Oscar Hammerstein II en Richard Rodgers, met tijdloze meezingers zoals Do-Re-Mi, Edelweiss en So Long, werd uitgevoerd door een live orkest. De energie straalde van het toneel zo de zaal in, die vrijwel helemaal uitverkocht was. Het publiek had duidelijk zin in een middag theater wat de cast aanspoorde om alles te geven, wat gelukkig heel veel was. 

Het Rijswijks Jeugdtheater

Het Rijswijks Jeugdtheater is in 1974 begonnen onder de naam ‘De Rijswijkse Sprookjeskinderen’.  Deze kleine toneelgroep verwierf in de loop der jaren veel bekendheid. Later is de naam veranderd in het Rijswijks Jeugdtheater (RJT). Niet alleen sprookjes, maar ook andere musicals werden gespeeld. Het RJT is inmiddels uitgegroeid tot een grote groep enthousiaste spelers vanaf 4 jaar. De laatste decennia hebben de spelers van het RJT vele spetterende musicals gespeeld, onder andere in de Rijswijkse Schouwburg. De magie van zang, toneel en dans levert een bijdrage aan een plezieriger samenleving. Musical spelen verenigt jong en oud en het ontroert een breed publiek.

De deuren van het RJT staan wijd open voor iedereen die interesse heeft in theater. Zelfontplooiing en creativiteitsontwikkeling dragen niet alleen bij aan een persoonlijke groei en zingeving, maar ook aan culturele diversiteit, sociale samenhang, cultureel burgerschap en zelfs aan de culturele activering van de stad en provincie.

Het RJT biedt musicallessen aan iedereen vanaf 4 jaar. Spelers repeteren één keer per week en de lessen worden gegeven door professionele zang-, dans- en toneeldocenten. Naast kleine presentaties in onze eigen lesruimte voeren onze spelers ieder jaar verschillende musicals op (meestal) in de Rijswijkse Schouwburg.

Het Rijswijks Jeugdtheater is terug in de Rijswijkse Schouwburg op 9 en 10 april 2022 met de musical ‘All Shook Up’ en op 4 en 5 juni 2022 zijn ze te bewonderen met ‘Disney’s Belle & het Beest jr.’. Voor meer informatie, kijk op: www.rijswijksjeugdtheater.nl

Regie: Pepijn Jehee, Zang: Koen Both