In de hoofdrollen ziet u Urvin Monte als Boni (spreek uit: Bónnie), Jeannine la Rose als zijn Moeder en zijn strijdmakkers Baron (Leo-Alexander Hewitt) en Jolicoeur (Xavier Molijn).

 

De cast bestaat verder uit Juan Wells in de rol van Hollandse officier De Friderici, Juneoer Mers in een dubbelrol als Hollandse Gouverneur én Boni’s uiteindelijke verrader Bambi, Susan Malaika Bailey als Cáto, priesteres en moeder van Bambi, ensembleleden Charmaine Yard, Melissa Kanza, Joyeuse Busabimana, Lauren Cody Schuitemaker, Lorenzo Kolf en Marnix Lenselink.

De regie van Boni-de Musical is in handen van niemand minder dan Stanley Burleson.  Zijn creatieve team bestaat uit Lars Boom (script & songs), Roy Jonathans (choreografie), Meredith Joeroeja (kostuumontwerp), Ruben Wijnstok (decorontwerp) en Pelle Herfst (lichtontwerp).

Boni- de Musical vertelt het mythische levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen slavernij in Suriname. Boni groeit uit tot de leider in een lang en verbitterd verzet tegen het Nederlands regime. 

In deze verder doorgecomponeerde musical wervelen de acteurs ons in een in alle opzichten hedendaagse setting terug naar de 18e eeuw, met zang, spoken word, rap en soul. 

Boni – de Musical gaat over een wonde in de tijd, verraad, verzet, liefde en broederschap. Boni vindt uiteindelijk de dood maar zijn geest blijft leven en geeft ons allemaal hoop op een betere toekomst samen.

Website: www.bonidemusical.nl

Facebook: https://www.facebook.com/BonideMusical

Instagram: https://www.instagram.com/boni_de_musical/