Vandaag presenteerde de cast van De Tocht zich aan de Nederlandse pers. Een cast die één ding gemeen heeft. Ze moeten gaan schaatsen want dat is absoluut het centrale thema naast samen knokken en de finish bereiken bij de Elfstedentocht. De grootste en de meest tot de verbeelding sprekende uitdaging als het gaat om schaatsen op natuurijs.

 

 

De Elfstedentocht is langzamerhand het enige event waarvoor Nederland totaal losgaat want wie wil die nu niet schaatsen en wie wil er niet gaan kijken? Mocht er weer een Elfstedentocht op het ijs in Friesland komen, dan zal heel Nederland weer voor de buis zitten of langs de route.

In de jaren dat deze tocht geschaatst werd, stond heel Nederland op zijn kop. Dat gevoel moet terugkomen in de musical De Tocht. De musical over ontbering en samenhorigheid waarbij je samen probeert de finish te bereiken. Het absolute hoogtepunt was de tocht van 1962 die echter niet centraal staat in deze musical.

De cast bestaat naast Nandi van Beurden, Wolter Weulink, Theo Martijn Wever, Jolijn Henneman, Boy Ooteman, Maike Boerdam, Thijs Meester uit een groot ensemble en figuranten die van deze musical een spektakel moeten maken waarbij de uitdaging ligt bij regisseur Eddy Habbema om het intieme karakter niet verloren te laten gaan.

De castleden beschikten niet allemaal over de juiste skills om uit de voeten te kunnen op de langebaan (Noren) schaatsen maar onder de bezielende leiding van de Sven Kramer Academy is iedereen hard bezig om dat onder de knie te krijgen. Belangrijk, want zingen en acteren staan centraal in deze productie.

Morgen zullen Wolter Weulink en Nino Ruiter de alternatieve Elfstedentocht rijden om toch een beetje dat Elfstedengevoel te krijgen.

Over musical De Tocht

In een Nederlandstalige muzikale theaterbeleving neemt Musical De Tocht je mee in het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

Is de band van vroeger sterk genoeg of verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken? Musical De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden.

Video: Youri Moggre (video volgt)
Verslag: Rob de Haan
Foto’s: Rob de Haan

Meer informatie vind je hier.

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]