Rotterdam kleurde blauw vandaag tijdens de première van Assepoester de musical van Van Hoorne Entertainment. De musical is een kleurrijke, romantische en vooral humoristische bewerking van het eeuwenoude bekende sprookje.

Assepoester-Rob-de-Haan-3

Assepoester

De onschuldige, lieve en charmante Assepoester wordt onderdrukt door haar strenge stiefmoeder. Samen met haar dochter Priscilla maakt deze stiefmoeder het leven van Assepoester tot een brok ellende. Een boodschap vanuit hof brengt een vleugje hoop voor Assepoester: elk meisje is uitgenodigd om op het balfeest van prins Victorian te komen, waar hij het meisje van zijn dromen hoopt te vinden. Ze krijgt al snel te maken met tegenslag, want haar stiefmoeder verbiedt haar om te gaan. Sterker nog, ze moet haar stiefzus helpen met de voorbereidingen voor het grote feest. Als de jurk van Assepoester, die zij voor zichzelf heeft gemaakt, door haar stiefmoeder kapot wordt gemaakt, lijkt alle hoop totaal vervlogen. Maar dan grijpt de goede fee in en zo kan Assepoester toch naar het bal. Er is alleen één maar: de betovering van de goede fee zal klokslag twaalf uur worden verbroken. Voor die tijd moet ze het hart van de prins hebben veroverd.

In theaterseizoen 2012-2013 stond deze productie ook op de planken, met in de hoofdrollen Sita Vermeulen en Ron Link. In de huidige versie kruipen Aimée de Pater en Kelvin Wormgoor in de rollen van Assepoester en de prins. Andere rollen zijn weggelegd voor bekenden bij Van Hoorne, zoals Iris Warmolts (in de rol van stiefzus Priscilla), Marisa van der Meer (in de rol van stiefmoeder), Mitch Blaauw (in de rol van stiefbroer Govert) en Stijn Mac Gillavry (in de rol van lakei aan het hof). De in totaal 11-koppige cast zet een kindermusical neer zoals we van Van Hoorne Entertainment gewend zijn: volledig, volwaardig en uitermate geschikt voor jong en oud!

Na rollen in Charley de musical, Anastasia de musical en The Sound of Music is Aimée de Pater in deze voorstelling te zien in haar eerste echte hoofdrol. Als kind heeft ze al in verschillende producties gespeeld (zoals Mary Poppins, Droomvlucht en Annie), maar nu na haar studie aan Fontys bewijst ze rol na rol dat ze flink aan de weg timmert om musicalland totaal te veroveren. In Annie heeft ze mogen oefenen in de rol van weeskind om het nu voor het ‘echie’ te mogen doen. Van zenuwen leek geen sprake. Elke noot was spot on en spatzuiver. Zo jong als ze is zet ze een uitstekende vertolking van Assepoester neer om op het eind te stralen met haar prins Victorian.                                                                                                                           

De rol van prins was Kelvin Wormgoor niet vreemd. Eerder als speelde hij bij Van Hoorne Entertainment de rol van prins in het sprookje van de kleine zeemeermin. Net als toen speelt Kelvin ook nu de ‘good guy’ en dat doet hij met verve. Niet alleen heeft hij zijn (lange) postuur mee om direct bij opkomst indruk te maken als prins (die hierdoor niet eens in zijn eigen bed past), maar ook tijdens zijn solo’s laat hij horen dat zijn stem minstens zoveel ontzag verdient.

De humor is vooral te danken aan het hysterische trio op het podium: Mitch, Marisa en Iris. Dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn, wordt wel bewezen als de hak van Iris’ schoen net iets te hard belandt op een plek waar Mitch hem niet graag had willen hebben. Met een gepijnigd hoofd concludeert Mitch dat het een stuk eenvoudiger wordt om nu de hoge noten te halen, waarna ze weer keurig verder gaan met de scène. Aan het volume in de zaal is duidelijk te horen wanneer deze drie op het podium zijn. De gezichtsuitdrukkingen, grapjes, timing en vooral de kracht van herhaling maakt dat de allerkleinsten en de alleroudsten regelmatig in bulderen uitbarsten. Het trio kent een andere timing dan hun voorgangers (Titus en Fien, ofwel Michael van Hoorne en Esther van Santen), maar doet er zeker niet voor onder!

De show heeft alles in zich voor een fantastische dag uit voor het hele gezin. Tot 11 juni 2023 reist deze bonte musical het hele land door om weer in Rotterdam te eindigen. Meer informatie is te vinden op https://www.vanhoorne.com/live/assepoester.

Verslag: Jenny Evendijk
Foto’s: Rob de Haan