Afgelopen dinsdag ronde Lisanne Streukens haar Fontys Master of Music ‘Creator Performer met glans af in de Factoriumzaal waar zij ooit begon bij MAF. Ze schreef alle teksten, muziek en arrangementen zelf.

In het begin van de voorstelling zagen we haar bewust chaotisch spelen en de voorstelling langzaam opbouwen.  Ze sprong van de hak op de tak en vertelde over haar jeugd in Limburg en de overgang naar de ‘grote’ stad Tilburg. Ondertussen versierde ze het theater, at ze een gebakje en zong ze samen met het publiek een nieuwe carnavalskraker en begeleidde zichzelf op de vleugel. Lekker gezellig. In de loop van de voorstelling liet ze de gevoelige kant van zichzelf zien en vertelde ze hele persoonlijke verhalen. Ook qua zang liet ze uitersten zien: van een stevige rocknummer naar kleine nummers. Met haar prachtige stem lijkt ze alles aan te kunnen. Dit afgewisseld met een feest en spontane acties waarbij ze haar publiek letterlijk versiert met slingers.

Lisanne Streukens (artiestennaam Lies) schrijft ontroerende en humoristische, doch maatschappijkritische eigen liedjes en voorstellingen en maakt daarbij gebruik van soundscaping, ‘een landschap van geluid’. Daarnaast is zij af en toe te zien in de rol van Mevrouw Tijd in Caro en geeft zij diverse zang- en musicallessen aan professionals en amateurs door het hele land.

Concept coaching, dramaturgie en eindregie: Louise Korthals en Bertram van Alphen