Op zondag 28 augustus komt de tentoonstelling Zeur Niet! naar de Uitmarkt. In speciale pop-up presentaties vertelt een van de samenstellers van de tentoonstelling meer over een aantal bijzondere objecten uit de musicals van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, zoals de kostuums uit de musical Foxtrot. De presentaties vinden plaats tussen 15:00 en 16:00 uur in de Museumkamer van de Cultuurtuin. 

Museumkamer

Tijdens de Uitmarkt op het Museumplein kunnen bezoekers een kijkje nemen in de Cultuurtuin: een labyrint waarin bezoekers in alle rust kunnen ronddwalen langs het culturele aanbod van komend seizoen. In het labyrint bevinden zich een aantal geheime kamers, waarin bezoekers worden verrast met een selectie van dit bijzondere aanbod, zoals optredens en presentaties.

Zeur Niet!

Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink staan aan de basis van de Nederlandse musical. In de tentoonstelling Zeur Niet! komen de zeven musicals van het duo tot leven aan de hand van vele kostuums, decorstukken, ontwerpen, foto’s, persoonlijke voorwerpen en veel beeld en geluid. Het Allard Pierson richt met de tentoonstelling Zeur niet! de schijnwerpers op de ontwikkeling van het musicalgenre in Nederland, de creativiteit van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, en op de maatschappelijke ontwikkelingen in de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw, die nog opvallend actueel blijken te zijn.  

De tentoonstelling ‘Zeur Niet!’ is nog tot en met zondag 30 oktober te bezoeken in het Allard Pierson in Amsterdam.