Op 9 maart werd de cast van Spektakelmusical Dagboek van een Herdershond gepresenteerd in het mooie Eijsden, het dorp waar de serie werd opgenomen. Vanaf mei is deze spektakelmusical te zien in het pop up theater in het MECC, Maastricht. De voorverkoop is inmiddels begonnen, er zijn inmiddels al ruim 25.000 tickets verkocht.

Naast een voorproefje van twee gloednieuwe songs, werden we getrakteerd op vlaai. Maar dat is niet het enige Limburgse aspect dat we mogen verwachten. Zo zal er bij elke voorstelling een live fanfare aanwezig zijn en zullen lokale (amateur)acteurs hun opwachting maken. Een van hen zal burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Eijsden-Margraten zijn. Dit geeft aan hoe bijzonder dit spektakel zal worden: na een lange periode waarin Corona het niet mogelijk maakte op te kunnen treden, geven producenten Albert Verlinde en namens Toneelgroep Maastricht Servé Hermans ontzettend veel talenten de kans om lokaal te mogen shinen. Dit zowel voor als achter de schermen.

Joes Brauers mag dit grote gezelschap leiden in zijn hoofdrol als kapelaan Erik. Andere prominente rollen zijn voor onder andere Angela Schijf, William Spaaij, Suzan Seegers, Nandi van Beurden en Anne-Mieke Ruyten. De regie is in handen van Servé Hermans, Martin Michel zal de staging verzorgen, het script is geschreven door André Breedland en de muziek gecomponeerd door Ad van Dijk.

Verhaal

In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Kijk voor meer informatie hier

Gaby Lejeune